Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Virtuaalihevonen / A SIM game horse

Heart Rate Voice

Perustiedot

Hevosen nimi Heart Rate Voice Kasvattaja Rêve de Haussea
Syntynyt-kuollut 12.09.06-26.04.13 Sukupuoli Tamma
Rekisterinumero VH12-011-0089 Painotus Esteratsastus
Rotu Hannoverinhevonen Säkäkorkeus 164cm
Väri/merkit Ruunikko Saavutukset -

Luonnekuvaus

Ensimmäisen kerran näin Helkan, oli vuosi 2008. Tamma tuli Carlisle, Pennsylvaniasta hieman lihaksettomassa kunnossa. Sen piti aluksi olla vain jonkin aikaa meillä, kunnes se haettaisiin pois uuteen kotiinsa. Kuitenkaan uutta kotia ei löytynyt ja koska olin vasta aloittelemassa talli, ajattelin että tamma voisi olla tervetullut jäämään meille. Siispä tamma jäi. Aloimme treenata ankarasti ja tämä hyväkäytöksinen neiti työskenteli todella hyvin kanssani kun voitin luottamuksen. Pian kilpailimme muutamassa villissä kilpailussa ja sitten virallisissa. Kuitenkaan emme monessa.
Vuonna 2013 tamma kuoli vanhuuteen tarhassaan.

Heart Rate Voice eli Helka, oli kuuliainen ja älykäs tamma. Se oli todella kaunis ja tuli hienosti toimeen toisten hevosten kanssa, vaikka hieman dominoivaa luonnetta löytyikin. Ihmisiä kunnioitti varsasta lähtien, mutta pienten lasten käsiteltäväksi sitä ei juuri annettu.
Kunnioituksestaan ihmisiä kohtaan huolimatta, saattoi joskus puolustaa ankarasti omiaan ja varsinkin varsojen lähelle ei päästänyt juuri ketään. Yleensä kuitenkin kaikki sujui aivan hyvin ja vahingoilta vältyttiin.
 Helka oli hoitaessa hyväkäytöksinen ja vähät välitti mistään. Se vain nautiskeli harjauksesta ja seisoi niin kauan kun se tuntui hyvältä. Kovasta käsittelystä tamma ei pitänyt ja se saattoi alkaa liikuskelemaan hoitopaikalla kuin muuallakin. Karsinassa hoidosta ei juuri tullut mitään.
 Kengityksessä ja jalkoja puhdistaessa yleensäkkin, pysyi tyynenä eikä arkaillut kengittäjää tai mitään ääniä. Loimituksessa pelästyi herkästi jos loimen heitti selkään vauhdilla. Pesemisessä ei ollut ongelmaa ja uittaminenkin onnistui.

Ratsastaessa tämä tamma oli todella tulinen ja vauhdikas. Helka oli herkkä suustaan ja sopi siksi parhaiten pehmeä kätiselle ratsastajalla. Kuunteli myös hienosti pohje- ja painoapuja ja siksi niitäkin on hyvä käyttää hyväksi. Ei sopinut aloittelevalle tai pienille ratsastettavaksi.
 Esteillä kuumui herkästi, mutta hyvällä ja tutulla ratsastajalla oli hallinnassa. Sattui olemaan kyllä pitkän ajan loppuelämästään yhden ratsastajan ratsu, ja se ratsastaja oli Piste.
Maastossa meni varmasti ja nautti niistä lenkeistä joita sai mennä Pisteen kanssa tilan mailla. Pelon kohde oli kuitenkin aina villieläimet.

Trailerissa tamma meni hienosti, oli yksin tai kaverin kanssa. Uusissa paikoissa hieman varautunut, mutta se ei tuntunut lainkaan haittaavan radalla.

Tamma hyppäsi uransa aikana matalempia esteitä kuin sukulaisensa. Suurimmaksi osaksi luokissa mentiin 120-140cm luokissa. Helkalla sijoituttiin 13 kilpailussa sen elämänsä aikana ollessaan Rêve de Hausseassa. Tamma myös sai pari varsaa elämänsä aikana.

Sukutaulu

i. Resolution
rn.166cm

Regal Classic
rn, 166cm
Remington
Mini
Xtina
km, 165cm
Shamus
Arctic Sun

e. My Maria
rn, 163cm

Rain Dancer
rt, 165cm
Restless
April
Miss Fortune
rn, 163cm
Orkestra
My Way

Sukuselvitys

I.Resolution 166cm korkea, ruunikko herrasmies. Syntyi kauniina heinäkuisena päivänä Poplarville, Mississipissä. Todella hyväkäytöksinen oriksi, vaikka joskus pitikin selvitellä välejä toisten oriiden kanssa. Kilpailu menestyksekkäästi 150-160cm luokissa. Kuumui herkästi kuitenkin ja saattoi olla vaikea pideltävä. Asui elämänsä samassa kotitallissa Poplarvillessä, kunnes kuoli vanhuuteen.

II.Regal Classic Syntyi Winchester, Kentuckyssa. Emä kuoli synnytykseen, mutta Regal Classic selviytyi siitä ja orista kasvoi kelpo ori. Hieman hankalasti käyttäytyvä, mutta kuitenkin ollut hoidettavana aloittelevallakin. Esteillä rauhallinen ja kelpo ratsu lähes kenelle vain. Säkäkorkeudeltaan tämä ruunikko oli 166cm ja hyppäsi ratana jopa 160cm korkeita esteitä. Kilpaili n.120 kilpailussa menestyksekkäästi ja muutamista näyttelyistäkin selviytyi ykkössijalle. Ori muutti monta kertaa ja kuoli Mississipissä.
III.Remington Elämänsä Winchester, Kentuckyssa elänyt ruunikko oripoika. Säkäkorkeutta oli 168cm ja hyppäsi 160cm korkuisia esteitä kevyesti hyvän ratsastajan kanssa. Käytökseltään ori oli kiltti ja se totteli todella hyvin aina ja kuunteli ihmisiä. Laitumella ei kuitenkaan tuntunut tulevan lainkaan toimeen toisten hevosten kanssa. Kuoli vanhuuteen kotitallissaan Winchesterissä.
IIE.Mini Maysville, Kentuckyssa syntynyt tamma. Muutti monta kertaa paikasta toiseen huonon käytöksen takia. Säkäkorkeutta neidolla oli vain 160cm ja väriltään neito oli kimo. Tamman ollessa varsa, jäi se huomioimatta ja käyttäytyi huonosti, vasta 3-vuotiaana, jolloin tamma oli jo kaksi kertaa vaihtanut kotia, tammaa alettiin käsittelemään. Se oli hurjan arka ja vaikea ratsastettava. Eräs kasvattajan alku osti Minin, tämän ollessa 8-vuotias, sille teetettiin 5 varsaa hyvien oriiden kanssa, kunnes Mini kuoli Regal Classicin synnyttämiseen.
IE.Xtina Tämä kimo, 165cm korkea neitokainen syntyi Utica, Mississipissä. Asui todella hyvällä kasvattajalla, jolta sai hyvän koulutuksen ja aktiivisen kasvatuksen. Nuoresta asti tuli toimeen kaikenlaisten hevosten kanssa. Ei juuri ole dominoiva ja nyörtyy nopeasti. Hyppäsi esteillä lahjakkaasti 160cm ratana ja kilpailikin elämänsä aikana jopa n.200 kilpailussa. Muutti 13-vuotiaana siitostammaksi Poplarville, Mississippiin.
IEI.Shamus Elänsä samalla kasvattajalla asunut ori, Utica, Mississipistä. Säkäkorkeutta tällä herralla oli huimat 170cm ja väriltään Shamus oli kimo. Se kilpaili ahkerasti elämänsä ajan ja pitkän kisauran jälkeen tämä hyväkäytöksinen herrasmies rupesi siitosoriksi samalla tallilla. Hyppäsi ratana 160cm ja kuoli vanhuuteen kotitallissa.
IEE.Artic Sun Syntyi Kirunassa, Ruotsissa. Oli vahinko varsa, mutta puhdas hannoverinhevonen, väriltään ruunikko ja säkäkorkeutta tuli elämän aikana 164cm. Käytökseltään tämä tamma oli todella kiltti, kuitenkin kuumu esteillä todella paljon ja siksi ei monessa kilpailuissa sen kanssa käyty. Päätyi jo 7-vuotiaana siitostammaksi, jota myytiin kaikkialle. Pian eräs kasvattaja Yhdysvalloista oli innokas ostamaan siitostamman itselleen ja niin Artic Sun pääsi amerikkaan, jossa se astutettiin Shamuksen kanssa Mississipissä.

E.My Maria 163cm korkea, ruunikko, hyväkäytöksinen tamma. Todella tammamainen ja emämäinen luonne. Ei juuri kavahda mitään ja omaa täyden luottamuksen ihmisiin. Täysin puhdasrotuinen hannoverinhevonen, jonka suku kotoisin Iso-Britanniasta. Syntyi kuitenkin Jackson, Mississipissä hyvällä kasvattajalla, joka koulutti My Mariasta todella taidokkaan esteratsun. Kisasi esteradoilla 11-vuotta, 150cm luokissa ja kuoli vanhuuteen samalla kotitallillaan.

EI.Rain Dancer Rautias oripoika, jonka väri oli rautias ja säkäkorkeus 165cm. Syntyi York, Iso-Britanniassa ja kuoli vanhuuteen Driffieldin lähettyvillä. Elämänsä aikana Rain Dancer muutti vain kerran ja sekin oli 15-vuoden iässä, kun ori sai hyvän kodin eläkepäivilleen mukavasta perheestä. Kilpaili hienosti nuorempana 160cm luokissa ja pärjäsi myös hyvin näyttelyissä.
EII.Restless Syntyi Strensall, Iso-Britanniassa, josta muutti 1-vuotiaana Yorkiin hyvälle kasvattajalle. Orin koulutus oli helpppoa ja käyttäytyminen hyvää, eikä kukaan voi sanoa Restlessin purreen ketään koko elämänsä aikana. Säkäkorkeutta orilla oli 166cm ja väriltään herra oli rautias. Kilpaili 150cm radoilla pärjäten hyvin. Kuitenkin, orin ollessa 12-vuotta, todettiin polvet huonoiksi ja ansaittu eläke sai alkaa. Pari astutusta suoritettiin, mutta pian ori sai jäädä eläkkeelle ja muuttaa hevosten vanhainkotiin.
EIE.April Crawley, Iso-Britannian lähellä syntynyt puhdasrotuinen hannoverinhevonen. Säkäkorkeutta löytyy 162cm ja väriltään April on rautias. Todella hyvä käytöksinen tamma. Voisi sanoa automaattihevoseksi, mutta esteillä ei sovi ihan kenelle vain. Toimi kisaratsuna esteillä vain 3-vuotta ja ura loppui huonoihin polviin. Käytettiin koulukilpailuissa ja näyttelyissä vielä muutama vuosi, jonka jälkeen muutti Wetherbyyn ensihevoseksi nuorelle tytölle. Sai siitä vielä parin vuoden päästä yhden varsan ja kuoli vanhuuteen.
EE.Miss Fortune Iso-Britannia syntyinen tamma, joka säkäkorkeudeltaan 163cm ja väriltään ruunikko. Syntyi juuri oikeaan kotiin, sillä kasvattaja huomasi että tällä tammalla on lahjoja. Tamma oli innokas hyppääjä, mutta ei koskaan kuumunut. Se hyppäsi myös kaiken ylitse ja harvoin kieltäytyi. Nuorena saattoi vedellä jonkin verran ilopukkeja, mutta se ei kuitenkaan tuntunut ratsastajaa haittaavan. Jo 4-vuoden iässä Miss Fortunella oli paljon voittoja ja nimeä. Kuitenkin tamma piti myydä kasvattajan rahaongelmien vuoksi. Ensin tamma meni York, Iso-Britanniaan, jossa se asui 1½-vuotta, jonka jälkeen se astutettiin laadukkaalla orilla ja myytiin Mississippiin, Yhdysvaltoihin. Synnytti tuolla varsan ja siitä parin vuoden päästä tamma myytiin eteenpäin, eikä sen jälkeen kuultu. Asiaa tutkittiin rikoksena.
EEI.Orkestra Todella upea hannoverori. Syntyi ja eli Iso-Britanniassa, nuoruudesta ei kukaan juuri tiedä. Säkäkorkeutta oli 164cm ja väriltään ruunikko. Hyvä käytöksinen, mutta ei jokamiehen ratsu. Tarvitsi osaavan ratsastajan, joka ei juuri saanut kiskoa ohjista. Hyppäsi ratana hyvän ratsastajan kanssa jopa 160cm, mutta koska monet pitivät sitä huonona esteratsuna, ei sen ura ollut pitkä. Siirtyi jo 5-vuotiaana siitosoriksi. Kuoli ähkyyn 10-vuotiaana.
EEE.My Way 160cm korkea hannovertamma. Väriltään ruunikko ja käytökseltään todella hankala. Ei sopinut juuri kenenkään hoidettavaksi ja selkään pääseminen saati siellä pysyminen oli saavutus. Sai elämänsä aikana monen monta varsaa. Myytiin tiineenä väliaikaisesti hyvälle kasvattajalle, jossa varsoi. Tamma haettiin pois varsan vieroitusiässä, mutta varsa jäi. Pian tämän jälkeen kuultiin että My Way on lopetettu.

Kilpailukalenteri

PVM Järjestäjä (kutsu) Laji (jaos) Luokka Sijoitus
12.03.12 MUSTAKUKKA Villit Helppo C 01/39
12.03.12 MUSTAKUKKA Villit Helppo B 02/44
29.03.12 KISATALLI LUXURY Villit puoli-ja täysiveriset 01/04
09.04.12 KUKKAPOLKU Villit 140-150cm 01/11
30.04.12 L'AMOUR AUX CHEVAUX ERJ 160cm 05/40
29.04.12 KILVA JK ERJ 130cm 01/09
12.05.12 VARJONIITYN RATSUTILA ERJ 140cm 01/20
04.06.12 KISAKESKUS BAILADOR ERJ 150cm 03/50
08.06.12 HIPRAKKA ERJ 130cm 04/40
14.06.12 LYNE STUD ERJ 160cm 06/60
16.06.12 LYNE STUD ERJ 150cm 03/60
12.07.12 KISAKESKUS BAILADOR ERJ 120cm 06/70
13.07.12 KISAKESKUS BAILADOR ERJ 130cm 07/70

Jälkeläiset

Synt. Varsan nimi Isä Omistaja
23.03.12 le Rêve Etalon Johny Pitt Juuli, VRL-12245
01.05.07 Royal Diamond Stop And Reverse CLR VRL-11911

Copyright

Tekstit © Rêve de Haussea

©2019 ~ Muistoissamme - suntuubi.com