Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kick Off

Hevosen virallinen nimi Kick Off Kasvattaja Clark Michaels
Kutsumanimi Cody Omistaja VRL-11720 Piste
Rekisterinumero VH13-012-0120 Painotus Esteratsastus
Syntynyt-kuollut 19.04.2013-04.09.2014 Koulutustaso ko. HeA, re. 160cm, me.100cm
Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, tamma Säkäkorkeus 168cm
Väri Ruunikko Saavutukset ERJ II (6 + 50 + 19 + 14,4 + 7,5 = 96,9p.)
YLA2 (25 (15+10) - 28 (21+7) - 9 - 17 - 3 = 82p)

Kick Off "Cody" on hyvin temperamenttinen, orimainen ja oman arvonsa tunteva puhdasrotuinen hollanninpuoliverinen. Ori saapui Rêve de Hausseaan heinäkuussa vuonna 2013 ja oli jo alkuajoiltaan todella hankala käsiteltävä. Siitä huolimatta todella potentiaalinen esteradoilla ja todella lahjakas hyppääjä, johon Piste iski heti silmänsä. Ori oli 3-vuotias muuttaessaan uuteen kotiinsa Rêveen, eikä aluksi meinannut millään tulla toisten hevosten kanssa toimeen ja tämän vuoksi jouduttiin erottamaan aidalla muista hevosista. Nykyisin on jo paljon parempi käytöksinen toisten seurassa ja sopii hyvin pidettäväksi kenen vain tallin hevosen kanssa.
Uusia hevosia kohtaan varautuva ja testaileva. Liian tungettelevista hevosista ei pidä lainkaan.

Vaikka Cody onkin hankala ja testaileva ori, jota ei voi hoitaa karsinassa eikä pysty pesemään yksin, on se kuitenkin todella ihana ratsu ja Pisteen mieleen. Hoitaminen siis on kuitenkin hoidettava käytävällä sillä Cody ei tykkää lainkaan että sen karsinaan mennään. Ei tietenkään ole mitenkään hullun kiilto silmissä jos joku sinne menee ja iltaheiniäkin viedessä on vain korvat höröllä, kuitenkin jos joku viettää pitkiäkin aikoja "sen alueella", alkaa ori helposti hermostumaan ja liikuskelemaan enemmän. Muulloin on todella rauhallinen karsinassaan. Hoitopaikallakin voi olla kyllä kiinnostunut kaikesta muusta kuin hoitotoimenpiteistä, mutta tällöin hoitajan on oltava vain päättäväinen ja antaa näpäkkä käsky jos Cody alkaa ihan lapsellisesti käyttäytymään.
 Kaikki hoitojutut on orille tuttuja, vaikka loimituksessa, pestessä, kengittäessä ja rokotusten kanssa voikin käyttäytyä todella liioittelevasti, ei se muusta välitä. Loimituskin sujuu nykyään jo paljon paremmin, kunhan välttää nopeita liikkeitä. Sama juttu pestessä, mutta tällöin on hyvä olla jonkun muun pitämässä kiinni. Parhaiten pesu hoituu pesusienellä ja sangolla, huuhtelu menee parhaiten treenien jälkeen kun Cody on poikki ja hikoillut.
Kengittäminenkin on nykyään mennyt todella paljon paremmin, aluksi nimittäin jalan nostaminen ei toistunut toisille jaloille kun ensimmäinen oltiin saatu, mutta kiitos päättäväisen kengittäjän, sekin hoituu paljon paremmin! Siitä huolimatta jalkojen käsittely muuten ei ole ongelma.

Ratsastaessa Cody on haastava. Se saattaa olla hieman muissa maailmoissa ja kontaktin hakeminen vaatii kokemusta ja kärsivällisyyttä ratsastajalta, jonka vuoksi myös ei sovellu ihan kaikille ratsastettavaksi. Pisteen ja Codyn älille on tullut jo todella hyvä luottamus ja yhteistyö pelaa hienosti, ilman turhia kamppailuja, kun osataan jo antaa ne ohjeet mitä tarvitaan automaattisesti että Codyn saa valppaaksi työskennellessä. Muidenkin ratsastajien kanssa on mennyt hyvin ja varsinkin joidenkin tallityttöjen kanssa orin on jo uskaltanut päästää jopa maastoilemaan ilman pelkoa, vaikka yhä välillä ori saattaa alkaa kiskomaan ohjia ja välillä muutama pukkikin saattaa tulla laukan yhteyteen.
Esteillä ori kuumuu herkästi, mutta jos saa pidettyä hyvin aktiivisena käskyille alusta saakka, ei juurikaan ala kuumumaan. Kieltäytymiset esteillä ovat harvassa ja niitä ei ole tainnutkaan nähdä orin Rêvessä olon aikana. Ryntäilyä ja vauhtia on kuitenkin riittänyt senkin edestä esteradoilla, jolloin myös jokunen puomi on tipahtanut. Maastossa menee paremmin kuin kentällä tai maneesissa. Todella sopiva maastovarma ja Codyn kanssa onkin helppo luoda ihania ja rauhallisia maastolenkkejä, kunhan vain muistaa ettei anna orin mennä aivan oman mielen mukaan. Myöskään ei säiky juuri mitään, mutta maastoesteillä voi myös kuumua ja normaalilaukka voi helposti vaihtua kiitolaukan puolelle, joten sitä on hyvä pitää silmällä.

Traileriin menee hieman epäröiden ja siksi useimmiten mukana on seuraponi. Kauraa ei ole koskaan juuri käytetty apuna sen jälkeen kun seuraponista tuli normaali mukaanotettava aina Codya viedessä.
Uusissa paikoissa voi olla hetken vähän hermostunut ja kaikesta muusta kiinnostunut, mutta ratsastajan päästessä selkään menee paremmin. Ei pelästy tuollakaan juuri koskaan mitään suuria ääniä, valoja tai liikkeitä.

Jälkeläiset

Syntynyt Virallinen nimi Emän nimi Omistaja
30.06.2013 le Rêve His Majesty Chanterelle VRL-11720 Piste
24.10.2013 le Rêve Call Me Cutie Chanterelle VRL-13039 Salla
07.12.2013 le Rêve Edelweiss Chanterelle VRL-11720 Piste
02.01.2014 le Rêve Lancelot Chanterelle VRL-11720 Piste
05.01.2014 le Rêve Fightning Ninja Chanterelle VRL-13359 Koconut
18.06.2014 DA Depp Reaction VRL-13639 Aada
12.07.2014 le Rêve Lily Swing Valley Rose VRL-13608 Amber
01.08.2014 You Go Luckys Luna VRL-13608 Amber
08.08.2014 Amaranth KOR Mickey's Annabella VRL-11008 Julie
24.08.2014 G.H Heldere ster aan de hemel Esquilax VRL-13147 Nennu

Sukutaulu

i. King Rockyevm
KWPN, 168cm, rn
ii. Kryptonite iii. Key Keeper
iie. May Day
ie. Ice Drop iei. Napoleon
iee. If Only
e. All Naturalevm
KWPN, 167cm, rn
ei. Xtreme eii. Eagle Spirit
eie. Jenny
ee. Angelfire eei. Northern Lights
eee. Andrejana

Sukuselvitys

i. King Rocky oli äärettömän komea ja kokenut esteratsu. Ennen siitosuraansa ori kilpaili 160cm luokissa ja jo nuorella ikää saavutti yli 20 ykkössijaa 100:sta sijoituksestaan. Vaikka ori oli todella tulinen ja hankala käsiteltävänä, ratsastaessa se kuunteli todella hyvin ja tuli toimeen jos jonkinlaisten ratsastajien kanssa. Vaati ehkä hieman osaavaa käsittelijää, mutta kuitenkin sopi hienosti kasvattajalleen. King Rocky kierteli paljon maailmaa ja siitosurallaankin kävi jos jossain. Kotoisin ori on Yhdysvalloista ja koko elämänsä täällä asunutkin, vaikka tosiaan kilpa-urallaan kiersi maailmaa. Siitoskäyttöön pääsi kovin nuorena hankittuaan niin paljon nimeä itselleen. Sai yhteensä noin 15 varsaa.

ii. Kryptonite oli Iso-Brittanniasta kotoisin oleva säikky oripoika, jolta jälkeläisensä King Rocky tulisuuden perikin. Alunperi ori oltaisiin painoitettu kouluratsastukseen vanhempiensa tavoin, mutta koska Kryptonitessa havaittiin enemmän potentiaalia esteille, tuli sille yhtäkkiä lajin muutos. Omistajaa ori vaihtoi useasti, varsinkin nuoruudessaan, mutta toimi kuitenkin hyvin kisaratsuna ja oli monen ihmisen mieleen. Syynä myynteihin tuntui olevan sen säikkyys kaikkea kohtaan ja varsinkaan rauhallisista maastoista ei tämän herran kanssa tullut yhtään mitään. Säkäkorkeutta orilla oli 170cm ja väriltään se oli kauniin ruunikko, ilman mitään merkkejä. Päästyään siitosuralle 15-vuoden iässä, ori astutti 4 tammaa ja sai 3 varsaa, jonka jälkeen kuitenkin ori menehtyi hevosinfluenssaan äkisti.
iii. Key Keeper on Iso-Britanniassa koko elämänsä asunut oripoika, joka on myös syy suvun jatkajien tulisuuteen, ori nimittäin oli todella innokas ja tulinen, vaikkakin kouluratsu. Esteillä ori ei juurikaan kilpaillut kun muutaman kerran noin 100cm luokissa, mutta sen sijaan Grand Prix tasoilla Key Keeper kilpaili erinomaisesti, mutta vain Iso-Britannian sisällä. Ei juurikaan lähtenyt ulkomailla elämänsä aikana. Säkäkorkeutta oli 170cm ja väriltään ruunikko ilman merkkejä. Todella komea oripoika, joka kilpaili todella pitkään ikään menestyksekkäästi, sitä myöhemmin hankki vielä nimeä laatuarvosteluissa ja pärjäsi todella hyvin kaikin puolin. Kuoli kunnioitettavassa iässä hevosten vanhainkodissa.
iie. May Day oli yleispainoitteinen kisahevonen tuntemattomalta kasvattajalta. Se muutti nopeasti nuorena uuteen kotiin ja pääsi siellä hyvän valmentajan koulutettavaksi ja alkoi kilpailemaan jo 3½-vuoden iässä. Väriltään tamma oli tummanruunikko ja säkäkorkeutta löytyi myös huimat 170cm. Todella rauhallinen neitokainen, mutta estekentillä virtaa löytyi vaikka muille jakaa. Myytiin Key Keeperin kanssa samalla omistajalle lähes kilpailu-uran jälkeen ja saikin tuon kanssa monen monta varsaa. Oli kuitenkin Key Keeperiä hieman nuorempi, joten meni myös vanhainkotiin, mutta hieman myöhemmin.
ie. Ice Drop on kauniin kimo neitokainen, joka asustaa Yhdysvalloissa. Se on syntynyt myös siellä ja koko elämänsä tämä 163cm korkea tamma sai olla yhden omistajan hevonen eikä muuttoja elämän aikana tullut juurikaan. Todella hyväluontoinen ja sopi lajiin kuin lajiin. Painotettiin hieman enemmän esteisiin omistajan toiveiden mukaan ja Ice Drop suorittikin hienosti ratoja toisensa jälkeen. Ei kuitenkaan hankkinut juurikaan nimeä itselleen ja pysyi aikalailla harrastushevosena. Nykyään tamma on eläkkeellä, yhä samassa kodissa ja saa laiduntaa kaikessa rauhassa laajoilla laitumilla toisten farmin eläinten kanssa. Sai elämänsä aikana 2 varsaa, joista toinen oli King Rocky.
iei. Napoleon oli hieno kimo oripoika, jolla säkäkorkeutta kuitenkin oli vain se 160cm. Hyvin herrasmiesmäinen ja tuli toimeen todella hyvin toisten oriiden kanssa ja ihmisten. Kilpaili esteratsastuksessa 130-140cm luokissa ja pärjäsi niissä todella hyvin. Pitkän kilpailu-uran jälkeen ori meni siitoskäyttöön ja oli noin 5-vuotta siitosorina, kunnes pääsi viettämään vanhuuden päiviä toiselle omistajalle. Varsoja sai elämänsä aikana 11 ja kaikki yritykset orin kanssa myös onnistuivat erinomaisesti ja yksikään varsa ei Napoleonin astumilta tammoilta kuollut. Laatuarvosteluissa ori ei käynyt kertaakaan.
iee. If Only oli ruunikko tamma, korkeudeltaan 165cm. Todella kilpailuhenkinen tamma ja pärjäsi hienosti esteradoilla 150cm luokissa, jonka lisäksi potentiaalia löytyi kilpailemaan siinä välissä vaativan tason luokissa. Kilpaili todella pitkään kasvattajallaan ja noin 17-vuoden iässä pääsi ensimmäisen kerran kauniin kimon tamman Ice Dropin emäksi. Sen jälkeen tamma synnytti vielä 3-varsaa, jotka kaikki pääsivät myös kilpailemaan. If Only kilpaili suurimmaksi osaksi Yhdysvalloissa, mutta myös pohjoismaissa kävi kilpailemassa. Asui kuitenkin elämänsä kasvattajallaan ja kuuluikin tämän suosikkeihin, joten tamma sai olla elämänsä loppuun asti tämän luona.

e. All Natural oli kaunis puhdasrotuinen KWPN. Väriltään se oli ruunikko vanhempiensa tavoin ja säkäkorkeutta löytyi 167cm. Tamma kilpaili menestyksekkäästi 150cm radoilla 8-vuotta, jonka jälkeen pääsi vuoden päästä siitostammaksi. Siitostammana olo ei mennyt alusta asti hyvin, sillä ensimmäinen varsa kuoli jo ennen syntymäänsä. Tamma sai sen seurauksena vain levätä ja olla pitkän aikaa, kunnes kasvattaja viimein uskaltautui astuttaa sen toisen kerran. Iloisena yllätyksenä varsa syntyi terveenä ja pirteänä eikä ollut mitään syytä huoleen sen kanssa. All Natural oli todella mahtava emä ja kasvatti hienosti tammavarsansa. Myös toinen varsa syntyi All Naturalille ja se saikin nimekseen Kick Off. Kick Off oli jo varsana todella temperamenttinen tapaus, mutta pysyi hienosti emänsä hallinnassa.

ei. Xtreme oli 168cm korkea herrasmies, joka syntyi samalle kasvattajalle All Naturalin kanssa. Ori oli todella hyväkäytöksinen ja kasvattajan saatua sen kilpailu-uran esteratsastuksessa käyntiin, ori laitettiin sijoitukseen. Sijoituksessa ollessaan orilla kilpailtiin todella tiheään tahtiin, mikä tosin ei haitannut lainkaan tätä lahjakasta herraa. Se meni hyvin 150-160cm tasoisia luokkia ja maailmaakin ori sai nähdä uransa aikana. Kouluratsastuksessakin kilpailtiin hieman. Xtremen ollessaan noin 16-vuotias, se palasi kasvattajalleen ja pääsi siitoskäyttöön. Pian kasvattaja löysi todella hienon tamman Angelfiren toiselta kasvattajalta, joten tämä pyysi tamman liisaukseen sopivasta hinnasta.
eii. Eagle Spirit oli hyvin lahjakas oripoika, jolta säkäkorkeutta löytyi huimat 170vm korkea ja muutenkin hyvin näyttävä ja herrasmies tästä hevosesta kehkeytyi. Orin oli todella helppo tulla toimeen ihmisten ja toisten hevosten kanssa sen miellyttävän luonteen vuoksi. Eagle Spirit oli nimestään huolimatta aikalailla kotioloissa viihtyvä, eikä se juurikaan piitannut matkoista tai vilinästä. Kisapaikoilla ori käyttäytyi aina hieman hankalammin ja tempperamenttisemmin uusien hevosten ja paikan ympäröimänä, mutta se ei juuri haitannut suoritusta kun ratsastaja vaan saatiin orin selkään. Menestyi kisaradoilla pitkän kilpailu-uransa jälkeen ja saavutti myös nimeä laatuarvosteluissa vanhuudessaan.
eie. Jenny oli todella leppoisa tamma ja kisakentilläkin tuntui todella elävän vain hetkessä. Ei niinkään kilpailuhaluinen ja enemmänkin nöyrtyvää tyyppiä. Saattoi välillä hieman kinastella muiden kanssa jos nämä tulivat liian lähelle Jennyn varsoja, sillä tämä ei antanut minkään vahingoittaa jälkeläisiään. Säkäkorkeutta tammalla oli 164cm ja väriltään tamma oli ruunikko. Kilpaili vain muutaman vuoden, jonka jälkeen sai varsan, myöhemmin tammalla taas kisattiin satunnaisesti ja toisen kerran saatuaan varsan kolme vuotta myöhemmin, tamma synnytti Xtremen.
ee. Angelfire on Ruotsalaissyntyinen tamma, joka väriltään oli todella tummanruunikko ettei kukaan edes tahtonut uskoa sitä tamman väriksi. Kaunis kuitenkin tamma oli ja saikin paljon kehuja ulkonäöstään niin näyttelyissä kuin laatuarvosteluissakin. Kilpaili hyvin esteratsastuksessa, vaikka luokkien korkeudet heittelivätkin puolin jos toisin 100-160cm tasoilla. Kisaura oli todella pitkä, mutta sopeutuvainen neitokainen pärjäsi hyvin stressaavimmissakin tilanteissa. Yhdysvaltoihin tamma myytiin siitosuran ollessa alkuvaiheilla, joten yksi varsa tammalta jäi Ruotsiin, kun taas 4 varsaa tamma synnytti yhteensä Yhdysvaltoihin loppuelämänsä aikoina. Näihin neljään varsaan kuului myös All Natural.
eei. Northern Lights, Angelfiren isä oli siis ruotsissa kasvanut ja elänyt oripoika. Se oli korkeudeltaan 171cm ja kilpaili hienosti 160cm luokissa. Kilpailut joissa ori kilpaili, olivat suurimmaksi osaksi vain Ruotsissa ja muissa naapurimaissa. Juurikaan kauemmas orin kanssa ei lähdetty ja koko Northern Lightsin elämä tuntui olevan valmennuttamista ennen siitosuraa, jolle tämä pääsikin nopeasti hankittuaan sen verran nimeä jo nuorempana. 14-vuoden iässä orilla oli jo tiedossa yksi jälkeläinen ja tämän jälkeen toisena syntyi Angelfre. Luonteeltaan ori oli myös sopeutuvainen eritilanteisiin, mutta jokin hyppäämisessä mätti.
eee. Andrejana oli aluksi suomalaissyntyinen, mutta jo varsana myytiin Ruotsiin. Ruotsissa tamma valmennettin yleispainoitteiseksi ja Andrejanan taso olikin vaA/140cm eli todella hyvä. Luonteeltaan tamma oli kilpailuhaluinen ja erittäin hankala käsiteltävä, ei sopinut ihan jokaiselle. Muita hevosia kohtaan dominoiva ja laitumella pyrkikin johtaja-asemaan. Ratsastaessa erittäin tulinen ja varsinkin esteillä. Hyppäsi kuitenkin hyvin, ryntäilystä huolimatta, joten juurikaan puomeja ei pudotellut. Laatuarvosteluissa kävi ihan hyvällä menestyksellä vaikka mitään parhaita titteleitä ei sieltä saanutkaan.

Päiväkirjamerkinnät

29.03.2014. Estevalmennus // Valmentaja: Jennette Mäkinen
Cody käveli reippaasti kaviouraa pitkin, Pisteen antaen tälle hieman pidempää ohjaa näin aluksi. Minä kokoilin vielä viimeisiä esteitä tallityttöjen avustuksella Rêven maneesiin, jonka aikana Piste alkoi pikkuhiljaa lämmittelemään ratsuaan itsenäisesti. Kun olin saanut tarkasti mitatun radan mielleisekseni, saatoin keskittyä seuraavaksi lämmittelemään Pisteeseen. Ratsukko sai aloittaa kunnolla nyt työskentelemään apujen parissa, että saataisiin Cody kuuliaiseksi. Ori ei paljoa vaatinut ratsastajaltaan vaan se vaikutti tänään olevan todella hyvällä tuulella. Piste sai taivuteltua upeasti oria pääty-ympyröillä ja laukanvaihdot onnistuivat mahtavasti kahdeksikolla. Aloin siinä samalla laukkaharjoittelussa kertomaan Pisteelle radasta. Rataan kuului 2 esteen sarja, 2 okseri, vesimatto ja pystyeste, ei siis ollut mikään järjettömän pitkä rata vaan koostui yksinkertaisesti näistä kuudesta esteestä. Rataesteiden korkeutena toimi Pisteen toivomuksesta maksimissaan 150cm, joten aloitimme aluksi hyppäämisen hieman matalemmalta, noin 90-100cm korkeudelta pystyllä. Piste sai pian yhden laukkakierroksen kautta tulla pitkänsivun suuntaisen pystyesteen, jonka Cody hyppäsi todella reippaasti. Kovaa siis mentiin, muuta ei voi sanoa, mutta hyppytyyli oli hyvä, askeleet ja etäisyydet osuivat oikeisiin kohtiin, kumma kyllä, sillä orilla oli kaasu koko ajan pohjassa. Piste sai pidätellä jo lämmittelyissä siis Codya ja kokoilla sitä vähän väliä takaisin kasaan, mutta ori ei luopunut hevillä vauhdista. Siirtyessämme muihin esteisiin ja ratana hyppäämiseen, huomasi että ratsukolla oli kuitenkin tietty taktiitta ratojen suorittamiseen ja he  saivat yhteistyöllä hyödynnettyä vauhtia radalla. Pääty-ympyröillä tuli kuitenkin hiukan ongelmia, kun vauhtia oli liikaa eikä suoristaminen aivan onnistunut ja hypyt tämän vuoksi tulivat hieman hassun näköisiksi. Kuitenkin suuremmilla ja loivemmilla käännöksillä Cody suoriutui paljon paremmin, eli ori tarvitsi enemmän tilaa käännöksilleen. Käyntikierroksilla ori aina hieman rauhoittui, vaikka koko kierros oli aina kuolainten pureskelua ja matkaatavoittavaa käyntiä. Suorilla linjoilla ori myös hieman rauhoittui ja nyt liikkumenkin oli jo paljon paremman näköistä, kun ei suttailtu paikoillaan. Kuskikin näytti nyt olevan paremmin hypyissä mukana, näytti jopa nauttivan. Ympyrät sujuivat nyt paljon paremmin, nätisti meni. Loppuun vielä pieni rata, se sujui hienosti! Loppuun Piste kävi maastossa.

18.03.2014. Estevalmennus // Valmentaja: Kyra
Kun Cody lähti liikkeelle, huomasin heti kuinka kovasti se luotti Pisteen käteen. Cody näytti menevän aika helposti muotoon, ja ravasi hienosti. En hirveästi jäänyt tuijottelemaan alkuverkkoja, vaan aloin tekemään esterataa. Rata sisälsi kuusi estettä. Oksereita, pystyjä, trippeleitä ja erikoisesteitä. Radassa tulisi yhteensä 10 hyppyä. Piste kertoi Codyn kuumuavan helposti. Aloin huomata pikkuhiljaa pilkettä orin silmäkulmassa kun se näki esteet. Huomasin että Piste oli veryttellyt Codyn hyvin. Ori oli virkeänä ja erittäin reippaan oloinen. Minua jännitti kun Piste alkoi kerätä ohjia, ja ori alkoi steppaamaan. Esteet olivat aluksi vain 40 - 60 cm. Cody ei jännittänyt hyppyjä, ja sateenkaariesteen ylikin päästiin reippaasti. Korotin esteitä.
Cody oli hypännyt radan jo kolme kertaa, kunnes annoin rauhoittua. Toisella kerralla Cody oli kieltänyt sateenkaaren, mutta virhe näytti tulevan Pisteellä, joka oli vahingossa arvioinut väärin askeleet. Muokkasin rataa niin, että radassa oli kaksi sarjaa, joissa oli vain kahden askeleen väli. Cody oli hypännyt innokkaasti, ja näytti nauttivan hypyistä. Pelkäsin, että Cody innostuisi, ja koko sarja kaatuisi ja Piste liitäisi kuin leppäkeihäs. En kuitenkaan viitsinyt miettiä enempää. Piste näytti varmalta kerätessään ohjia. Kun ratsukko kaartoi sarjalle oli jo liian myöhäistä. Codyn nähtyä sarjan se innostui, ja Sarja mentiin sitten yhdellä askeleella. Piste pysyi kuitenkin mukana hypyssä. Ratsukko jatkoi rataa, toinen sarja oli vielä jäljellä. Neuvoin Pistettä lyhentämään reilusti ennen estettä, ja pidättämään vähän kun liitovaihe on tehty. Seuraava sarja meni hyvin, ja koko loppuvalmennus jatkui todella hyvin.

15.03.2014. Estevalmennus // Valmentaja: Omppu
Astelin maneesiin pistämään esteitä. Päätin tehdä melko yksinkertaisen radan, pitkälle sivulle kaksi pystyä ja lyhyelle sivulle pääty ympyrälle pieni okseri. Pisteen ja Codyn tullessa tervehdin molempia, eli siis, taputin pienesti Codya ja nopeasti esittelin itseni. Lähdin kuitenkin pian nostamaan esteitä kahdeksaankymmeneneen centtimetriin. -Aloita verryyttely, muuten ravissa, mutta pitkillä sivuilla pari ravi-, laukkasiirtymisiä! huudahdin Pisteelle. Pienen verryyttelyn jälkeen ohjeistin ratsukon hyppäämään seitsenkymmenisen centtiä korkealle okserille. Ori hieman steppaili paikoillaan, mutta esteelle päästyään ei malttanut lopettaa. Kehuin Pistettä hänen pitäessä pään kylmänä vaikka herra hieman testaili saisiko lähteä kiitolaukkaa itsekseen. Parin hypyn jälkeen annoin Pisteen ja Codyn kävellä hetken, kun kävin katsomassa vielä pystyjen etäisyydet sopiviksi. -Näillä esteillä pitää askeleet tulla juuri oikein, että Cody pääsee turvallisesti yli. Esteet eivät ole kovin korkeita, saat itse valita hyppäätkö ravissa vai laukassa, mutta suosittelen laukkaa. sanoin tytölle. Tuo nyökkäsi ja selvästi aikoi ottaa laukalla. Hän ravasi pitkän sivun päähän ja nosti laukan. Katsoin tuon etenemistä ensimmäiselle esteelle ja huudahdin :- Muista myödätä! Otimme pari kertaa vielä uusiksi ja tällä kertaa meni paremmin. Korotin esteen metriin, ja he hyppäsivät nekin. Esteiden jälkeen sanoin :- Hyvin meni! Noilla viimeisillä esteillä vauhti ehkä kiihtyi aika kovaksi, mutta muuten pärjäsit todella hyvin! Mene vielä loppuravit, ja -käynnit.

09.03.2014. Estevalmennus // Valmentaja: Elina VRL-12644
Pisteen verryteltyä oriinsa, olin saanut esteet paikoilleen joten aloitimme. Suoran linjan hypyt menivät hyvin, vauhtia kyllä riitti, sitä oli jopa liikaa mutta Piste sai ihmeen kummalla aina askeleet kohdilleen ja hypyt onnistumaan. Eri kokoisilla ympyröillä hypätessä vauhdista tuli pieni ongelma, kun voltilla ori ei meinannut mahtua kääntymään ajoissa, ja isommilla ympyröillä piste ei kerennyt suoristaa, joten hypyistä tuli hieman vinoja ja hassun näköisiä. Siirryimme hetkeksi takaisin suoraan linjaan, suhteutettu väli, mutta nyt koitimme mennä mahdollisimman rauhallista vauhtia, aluksi piste ratsasti linjan tukka tötteröllä luulirn menevän hiljempaa, mutta toisella yrityksellä vauhti hiljeni vähän, kyllä huomasi että ori Pisteen alla vastusteli pidätteitä, hyvin kuski piti pintansa, ja kolmannrlla kerralla vauhti oli jo sopiva. Nyt koitimme ympyröitä penemmällä kaasulla, ja jopas rupesi pienetkin käännökset ja voltit onnistumaa paremmin! Muutamien onnistumisien jälkeen ratsukko hyppäsi pientä rataa, ja tavoitteena oli mennä se mahdollisimman rauhallisesti. Alussa jouduin muistuttelemaan vauhdista, kun parit ensimmäiset esteet mentiin uusintaradsn tavoin. Loppua kohden laukka rauhoittui ja eteni sopivasti. Toise kerra mentäessä vauhti pysyi tasaisena loppuun asti, ja tuloksena oli hyvät hypyt, vaikka korotinkin esteitä hieman. Loppuun menimme samaisen radan, ja sen jälkeen uusintaradan, jossai sai ratsukko mennä normaalia vauhtiaan. 'perusrata' meni hyvin, tasainrn, rauhallinen ja pyörivä liike, hypytkin olivat pyöreämpiä, ei niinkään pitkiä. Uusintaradalla vauhti oli päätä huimaava, mutta hyvimpä näytti Piste tietävän mitä tekee, ja uusintarata mrni täydellisesti, pienillä kaarroksilla ja reilulla vauhdilla. Lopuksi annoimme orin laukata pudemmällä ohjalla kentän ympäri muutaman kerran ennen loppuverkkoja.

08.02.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Piste VRL-11720
Jo aikaisin aamusta olin päättänyt tänään hieman omistaa aikaa Codylle. Hain sen aamutuimaan aamuheinien jälkeen hoitopaikalle, jonka jälkeen alkoi pitkä hoitotuokio. Aloitin harjauksen kuuraamalla orin klipatun turkin sopivan tuntuvasti kumisuolla, irrottaen kaikki pohjaliatkin turkista, jonka jälkeen sitten pyyhkäisin ne pois pölyharjalla. Olimme edellisiltana saapuneet estekisoista hakemasta 5. ja 1.sijan 160cm luokista, kilpailukeskus Gingeristä. Tänään kuitenkin olisi ansaittu vapaapäivä, kuten huomennakin ja tiedossa olisi vain rentoa liikuntaa kävelytyskoneessa. Eilen illalla Cody oli kyllä sukaistu nopsaa, mutta sen lyhyt harja oli hieman kiharalla nutturoiden seurauksesta. Selvitin harjan ja hännän kunnolla, vaikka ei se kiharoita pois ajanut. Seuraavaksi aloin käymään harjaten koko hevosen lävitse yksityiskohtaisesti. Se nautiskeli harvinaisen paljon harjaamisesta kun malttoikin hienosti olla paikoillaan katselematta jatkuvasti ympärille. Tosin tallikin oli rauhallinen ja ainoastaan pihalta kuului hieman lintujen viserrystä ja koiratkin hieman telmivät ulkopuolella. Meni jonkin aikaa, mutta orista tuli loppupelissä todella puhdas. Nappasin sen riimunaruun kiinni ja vein kävelytyskoneeseen, jossa ori tallusteli sopivan verran siihen asti että saatoin laskea sen rauhallisin mielin takaisin tarhaan. Nyt orilla vielä huominen vapaata ja sitten JWB:seen kilpailemaan !

06.12.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Emma
Olin taas odottelemassa maneesissa kun Piste ratsasti sisälle suuren ruunikon orin. "Tässä on Kick Off "Cody"" Piste esitteli minut orille pysäyttäen sen luokseni.
- Heippa hieno poika, silittelin oria ja annoin sitten Pisteelle luvan lähteä menemään alkukäyntejä uralla. Kävin laittamassa oven kiinni ettei lumisäde heittäisi kaikkia lumia sisään ja saisimme olla ihanassa rauhassa. Ketään muuta maneesissa ei ollut ja Kick Off kulki todella rennosti juuri mistään välittämättä uralla. Aikaisemmalta tunnilta oli jäänyt 6 estettä maneesiin. Kolme estettä oli peräkanaa toisen pitkän sivun suuntaisest ja yksi este oli toisella sivulla samalla tavalla, mutta vain matalammalla. Kaksi muuta estettä oli muuten vinossa ja molemmat olivat oksereita. Osasin heti kuvitella esteistä radan ja päätin että sitä mentäisiin. Laitoin esteet hyvälle korkeudelle että ne olisivat hyvät Codylle, mutta paljoa muuttelua ei niissä ollut kun Rêven hevosten taso ei kovin heittele. Verryttelyesteen laskin 110cm kuitenkin aluksi 90cm korkealle ja samalla annoin Pisteelle ohjeet alkaa verryttelemään orin kanssa. Ori lähti hienosti raviin ja Piste kokosi sen hienosti samalla ja nopeasti. He ravailivat molempiin suuntaan sopivan verran ja sitten minä pääsinkin vain huutelemaan keskeltä kun esteet olivat valmiit, istuin verryttelyesteen päälle.
- Ja sieltä kulmasta lähtee kolmikaarinen kiemuraura! huutelin ja Piste suoritti kaikki tehtävät erinomaisesti Kick Offin kanssa.
- Okei, ala valmistelemaan Codya tähän verryttelyesteelle ja voitte tulla sen seuraavalla kierroksella laukassa! "komensin" ja nousin pois tieltä. Ratsukko läheni hyvin ja määrätietoisesti. Esteen he ylittivät kuin vettä vain, joten toistimme esteen vain kaksi kertaa sen jälkeen. Sitten ratsukko sai hieman kävellä puoli kierrosta, kunnes olin nostanut esteen korkeammaksi ja Piste sai tulla sen taas Codyn kanssa. Korkeampi este ei tuottanut vieläkään ongelmia, hyvä! Neuvoin kuinka mentäisiin kolmen esteen sarja ja Piste vaikutti olevan ihan samaa mieltä kanssani lähestymisestä sun muusta. He lähtivät laukkaan puolikierrosta ennen kuin kääntyivät kohti esteitä. Kick Off nosti korvansa hörölle ja lähti sitten kohti estettä hieman harppaillen askelillaan. Käskin pidättelemään ja Piste pidätti, kuitenkin kaikesta huolimatta ratsukko ylitti virheettömästi ja nopeasti esteet. Toistimme sarjan muutaman kerran ja sitten annoin taas luvan kävellä hetken aikaa kun selitin Pisteelle kuinka menisimme rataa tunnin lopuksi. Piste katseli rataa ja sitten annoin luvan lähteä suorittamaan. He menivät erittäin hienosti radan ja vaikka olin ihan varma että kohta Kick Off alkaisi viemään, ei Piste antanut sille tilaisuutta ja kaikki meni hyvin. He toistivat rada muutamaan otteeseen kunnes tulos oli todella hyvä ja annoin luvan lähteä loppuverryttelemään. He suorittivat sen maastossa. Hienoa työtä taas Piste ja Cody ! =)

01.12.2013. Hieronta // Hieroja: Jassu VRL-12970
Hevonen käyttäytyi oikein mallikelpoisesti hieronnassa ja tuntui oikein nauttivan. Muutamassa paikassa oli oikein jäykät kohdat mutta nekin saatiin avattua. Hieronnan jälkeen kävelytin vähän oria.

09.07.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Nata VRL-12952
Hevonen näytti olevan hyvinkin täynnä energiaa ja syöksyi kohti verkkaesteitä. Hypyt olivat aika pitkiä, eivät niinkään korkeita. Neuvoin Pistettä vähän enemmän myötäilemään hypätessä, jotta hypyistä saataisiin korkeammat. Parin pudotuksen jälkeen hypyt lähtivätkin myöhemmin ja ratsukko hyppi esteiden yli sujuvasti, pudottamatta. Kun siirryttiin varsinaiseen tehtävään, Cody oli jo täysin kuumunut. Esteille syöksyttiin vähän turhankin ylienergisesti. Hevonen ei tainnut olla ikinä kieltäytynyt hyppäämisestä, niin vauhdilla se säntäsi kohti tehtävän esteitä. Pisteellä ei silti ollut ongelmia pysyä selässä. Pysähdyskohdassa ori saatiin hetken temppuilun jälkeen pysähtymään. Piste kokosi ratsun ja lähdöstä saatiinkin vähän rauhallisempi. Istunta oli parempi, eikä Cody rynnännyt esteille ylimääräisellä puhdilla. Estesarja oli 120cm korkea, se mentiin kerran pudottamalla. Epäilin jo, että pudotuksesta heppa villiintyisi, mutta sen sijaan Cody hyppäsi loputkin esteet rauhallisesti. Seuraavassa pysähdyskohdassa Cody teki pienen ympyrän ennenkuin pysähtyi. Seuraava pysähtyminen tehtiin rauhallisemmin, ei äkkipysähdystä, jotta ei muodostuisi ylimääräisiä ympyröitä. Viimeinen esterivi saatiin sujumaan aika hyvillä, korkeilla hypyillä ja hevonen koottuna, eikä se rynnännyt esteille. Päätimme lopettaa siihen. Minä olin ainakin ratsukosta tyytyväinen, olivathan he saaneet lähestymisen ja hypyt paranemaan.

04.07.2013. Eläinlääkärinkäynti // Lääkäri: Jassu VRL-12970
Kävin tekemässä Kick Offille terveys- ja jalkojen täystarkastukset, annoin madotuksen, influenssa-, jäykkäkouristus-, pääntauti- ja herpesrokotteet.
Hevonen on täysin terve ja hyväkuntoinen, silmät ovat kirkkaat ja sierainvuotoa ei ole. Sydän- ja hengitysäänet ovat normaalit eikä jaloissa ole vikaa.
Rokotusten jälkeen viisi päivää kevyttä liikuntaa josta vähitellen paluu arkeen.

Kilpailukalenteri

87 sijoitusta ERJ:n alaisista kisoista, joista 27 on ykkössijoja !

Päivämäärä Järjestäjä (kutsu) Jaos Luokka Sijoitus
07.07.13 Kisakeskus Rehberg ERJ 160cm 02/40
27.07.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 02/30
01.08.13 Mewian Welsh ERJ 160cm 03/30
03.08.13 Underground ERJ 160cm 03/30
04.08.13 Underground ERJ 160cm 02/30
05.08.13 Underground ERJ 160cm 03/30
06.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 05/30
07.08.13 Underground ERJ 160cm 03/30
08.08.13 Takkura ERJ 160cm 04/30
08.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 02/30
08.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 03/30
11.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 01/30
16.08.13 Takkura ERJ 160cm 03/40
16.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 03/30
17.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 03/30
17.08.13 Takkura ERJ 160cm 03/40
19.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
20.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 03/30
20.08.13 Takkura ERJ 160cm 03/40
20.08.13 Takkura ERJ 160cm 01/40
22.08.13 Takkura ERJ 160cm 03/40
23.08.13 Takkura ERJ 160cm 01/40
24.08.13 Tackleberry ERJ 160cm 01/30
17.10.13 Silverlode ERJ 160cm 04/30
18.10.13 Silverlode ERJ 160cm 03/30
25.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 03/30
27.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 01/30
27.10.13 Navelina ERJ 160cm 02/30
29.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 01/30
29.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 01/30
29.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 03/30
30.10.13 Solo ERJ 160cm 01/40
31.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 01/30
08.11.13 Ravenhook ERJ 160cm 02/30
08.11.13 Solo ERJ 160cm 02/40
09.11.13 Solo ERJ 160cm 03/40
12.11.13 Cirion Stud ERJ 160cm 02/30
12.11.13 Solo ERJ 160cm 03/40
14.11.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/30
15.11.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 03/50
21.11.13 Cirion Stud ERJ 160cm 01/30
25.11.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/30
28.11.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/30
29.11.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 03/30
01.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 01/30
04.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/40
07.12.13 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 01/50
07.12.13 Aeon ERJ 160cm 01/34
08.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/40
10.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 01/40
13.12.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 04/30
14.12.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 03/30
16.12.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 01/30
16.12.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 02/30
18.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 01/30
20.12.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 03/30
20.12.13 Dreamor ERJ 160cm 02/30
21.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 01/30
22.12.13 Holsteininhevosyhdistys ERJ 160cm 03/30
25.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 01/30
26.12.13 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 01/50
29.12.13 Holsteininhevosyhdistys ERJ 160cm 01/30
30.12.13. Sonic Warmbloods ERJ 160cm 02/100
01.01.14 Rêve de Haussea ERJ 160cm 01/50
01.01.14 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 01/50
02.01.14 Lime ERJ 160cm 02/26
12.01.14 Rêve de Haussea ERJ 160cm 02/30
23.01.14 Diethelm Stables ERJ 160cm 02/60
23.01.14 Rêve de Haussea ERJ 160cm 03/30
25.01.14 Diethelm Stables ERJ 160cm 01/60
26.01.14 Virtuaalitalli Dreamor ERJ 160cm 02/30
27.01.14 Navelina ERJ 160cm 04/30
28.01.14 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 01/40
29.01.14 Navelina ERJ 160cm 02/30
30.01.14 Diethelm Stables ERJ 160cm 04/60
31.01.14 Diethelm Stables ERJ 160cm 02/60
05.02.14 Carbon Sporthorses ERJ 160cm 06/40
06.02.14 Graft Stallions ERJ 150cm 01/30
07.02.14 Kilpailukeskus Ginger ERJ 160cm 05/80
07.02.14 Kilpailukeskus Ginger ERJ 160cm 01/80
10.02.14 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 06/80
10.02.14 Rêve de Haussea ERJ 160cm 02/30
12.02.14 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 03/80
13.02.14 Kilpailukeskus Ginger ERJ 160cm 07/80
23.02.14 Silverlode ERJ 160cm 03/30
14.03.14 Carbon Sporthorses ERJ 160cm 05/40
16.03.14 Carbon Sporthorses ERJ 160cm 05/40

Copyrights

Koodaus © VRL-11720 Piste
Tämä on virtuaalihevonen | This is sim game horse

©2020 ~ Muistoissamme - suntuubi.com