Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Valley Rose

Hevosen virallinen nimi Valley Rose Kasvattaja Jacob Smith
Kutsumanimi Rose Omistaja VRL-11720 Piste
Rekisterinumero VH13-012-0198 Painotus Esteratsastus
Syntynyt-kuollut 09.11.2013-01.01.2015 Koulutustaso ko. heA, re.150cm, me.100cm
Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, tamma Säkäkorkeus 170cm
Väri Kimo Saavutukset YLA2 (32,5(17+15,5)-33(21+12)-17-5-3 = 90,5p)
ERJ-II (5+40+17+20+15 = 97 p.)

Rose saapui Rêveen hetken mielijohteesta. Selailin netissä erään kasvattajan nettisivuja ja tietenkin eksyin myytävien varsojen listoille. Pian tämä nuori tammaneiti vangitsi katseeni komealla kuvallaan, jossa tamma ravaili kauniisti nostellen jalkojaan. Emmin pari päivää, jonka jälkeen soitin kasvattajalle Alankomaihin ja kysyin olisiko tamma yhä varattavissa, eikä mennyt kauaakaan kun Rose jo asteli Rêvessä.
Luonteeltaan tamma oli alkuhetkistä asti todella luotettavan oloinen ja helposti ohjailtavissa. Vaikka normaalisti varsat saattoivat alkaa kiskomaan riimunarusta, tuli tämä hienosti jo pienestä nykäisystä. Se oli todella ihana ja helppo varsa, jonka uskalsi myös laskea laitumelle huoletta toisten nuorten seuraan. Sosiaaliset taidot toisten hevosten kanssa ovat nimittäin Rosella erinomaiset, vaikka välillä on ojennettava nuorempia ja kokemattomia etteivät aivan ala hyppimään silmille.

Hoidettaessa Rose on oiva kumppani ja pitkät hoitotuokiot ovat niin sen kuin hoitajankin mieleen. Rose pysyy hyvin paikoillaan hoitopaikalla, vaikka välillä toisten hevosten läsnä ollessa ja levottomassa ympäristössä voi alkaa mennä itsekin rauhattomaksi ja muiden lietsottavaksi. Liikuskelu ja pienimuotoinen kuopiminen, jotka tällöin esiintyvät, ovat sen verran pienehköä ja haitatonta ettei tamman kanssa ole ihan mahdoton oleskella. Se sopii kotioloissa aloittelevimpienkin käsiteltäväksi, eikä muutenkaan tuota päänvaivaa vaikka välillä joutuisi hoitamaan karsinassa kuntoon.
Peseminen ei ole yhtään Rosen juttu ja pesukarsinassa tamma yleensä steppaa seinän viereen väistäen vettä, mutta alistuu nopeasti kohtaloonsa ja jää suihkuteltavaksi. Uiminen ei tule myöskään juuri kuuloonkaan tammalle, joten haaveet rannalla veden äärellä laukkailusta jäävät sen kanssa kokematta.

Ratsastaessa tamma on oma ihana itsensä, kuuliainen ja herkkä, mutta vaatii ratsastajaltaan pehmeää otetta ohjista tai muuten alkaa kiskoa ohjia. Epäselvät ohjasavut ja jatkuva kireä tuntuma kuolaimilla eivät ole lainkaan Rosen mieleen, joten on otettava huomioon että tämä kovasuinen tammaneiti alkaa nopeasti osoittaa mieltä. Pohjas- ja painoavut noteeraa kuitenkin herkästi, joten niitä on hyvä hyödyntää pääasiassa. Osaavan ratsastajan kanssa työskentely on sujuvaa ja Rose onkin hyvin helppo koota ja pitää kuuliaisena. Harvoin tamman keskittyminen herpaantuu työskentelyn ohella, eikä se näe mörköjäkään nurkissa.
Esteratsastuksessa Rose on hyvin reipas tapaus ja vauhti saattaakin välillä yltyä todella vauhdikkaaksi, jos ratsastaja ei ole aktiivisena.  Ketteryyttä kuitenkin riittää, ja nopeat kurvit ja esteiden ylittämiset nipinnapin ovat Rosen alaa. Erikoisesteitä ei myöskään kaihda, eikä muutenkaan tamma ole mikään arkajalka. Maastossa menee varmajalkaisesti ja on luotettava ratsu. Maastoesteitä hyppää paljon rauhallisemmin rataesteisiin verrattuna, mutta tuntuu nauttivan laukkapätkistä esteiden välillä.

Jälkeläiset

Syntynyt Varsan nimi Isän nimi Omistaja
20.04.2014 le Rêve Paradoks Devil's Song VRL-12945 Werry
16.06.2014 le Rêve Born to be Bad Danny Boy VRL-11720 Piste
08.07.2014 le Rêve Latest Version Camouflage VRL-11720 Piste
12.07.2014 le Rêve Lily Swing Kick Off VRL-13608 Amber
06.11.2014 le Rêve Valley Lily Empire of Lacspor VRL-12914 Jasmin

Sukutaulu

i. Concorde evm
KWPN, 167 cm, US
ii. Clyde
KWPN, 168 cm, US
iii. Snowman
iie. Cinderella
ie. Honey
KWPN, 166 cm, NL
iei. Wildfire
iee. Lullaby
e. Rose evm
KWPN, 170 cm, NL
ei. Goldie
KWPN, 170 cm, NL
eii. White Knight
eie. Hollywood
ee. Candice
KWPN, 171 cm, NL
eei. Premium
eee. Sweet Rose

Sukuselvitys

i. Concorde oli hyvin upea, ja puhdasrotuinen hollanninpuoliverinen, joka oli nuoresta pitäen todellinen sijoitusten haalija. Se oli täysin erimaata isänsä kanssa, mutta komeutensa peri kyllä tuon puolelta. Käytökseltään ori oli todella temperamenttinen ja siksi ei sopinutkaan ihan joka ratsastajalle. Nuorena ori vaihtoi kotia useaan otteeseen, mutta heti kun oikea omistaja löytyi, pääsi Concorde kunnolla vauhtiin kisaamisessaan. Kisakauden jälkeen Concorden elämäntyyli vaihtui rauhallisesti ja pääsi siitoskäyttöön. Monta varsaa ei Concordella teetetty, vaikka kysytty ori olikin. Myöhemmin käytiin laatuarvosteluissa ja saatiin aivan hyviä titteleitä.

ii. Clyde oli todella leppoisa oripoika, joka oli kyllä komea jälkeläisensä Concorden tavoin, vaikka ei kuitenkaan toiminut aivan aktiivisesti kisakäytössä tuon tavoin. Clydelle oli kyllä jo ennen tämän syntymää suunniteltu elämä kisakentillä, mutta elämä muuttui pian koulutuksen jälkeen kun huomattiin että minkäänlaista potentiaalia esteille ei Clydella ollut. Kuitenkaan ei se orin elämää kaatanut vaan tämä herkuille perso oripoika sai rauhallisen elämäntyylin nuoren naisenalun omana ja ainoana hevosena. Varsoja teetettiin 1, joka oli siis Concorde.
iii. Snowman taas oli se oripoika jolta jälkeläisensä ja tämän jälkeläinen perivät komean ulkopuolensa. Tämä kaunis herrasmies tuli hienosti toimeen toisten hevosten kanssa ja sopi erittäin hienosti erilaisille ihmisille hoidettavaksi ja ratsastettavaksi. Potentiaalia kyllä löytyi myös runsaasti kisaradoille ja tämä 170cm korkea jättiläinen kisasikin todella hienosti 160cm radoilla, jonka jälkeen pääsi siitosuralleen. Varsoja tuli ja nämäkin pärjäsivät, lukuun ottamatta Clydea.
iie. Cinderella oli todella temperamenttinen tamma. Se oli hankala käsiteltävä ja suoraan sanottuna ei mikään loistohevonen. Kaunis kimo neitokainen kuitenkin keräsi hurjasti katseita ulkomuodollaan, mutta toisaalta se oli hieman hankalampi ratsastettava. Ei todellakaan jokamiehen ratsu vaan oli onni että tamma kohtasi oikean ratsastajansa elämänsä aikana, vaikka sen oikean löytämiseen aikaa menikin. Cinderellan kanssa olikin hurjaa taistelua kentillä, mutta tämän oikean ratsastajan kanssa Cinderellan kanssa kisattiin aivan sujuvasti 130cm korkeilla esteillä. Säkäkorkeutta tammalla oli 160cm, joten sille oli täysin sopiva taso 130cm.
ie. Honey oli täysin puhdasrotuinen hollanninpuoliverinen, joka alkujaan olikin hollannista. Tamma kilpaili todella hyvin ja käytökseltään erittäin esimerkillinen, vaikka ehkä joidenkin mieleen aivan liian automaatti, kuitenkaan tämä ei ollut ongelma ja moni halusikin tammalla kilpailla ja työskennellä. Honeyn elämä kulki junan lailla ja koko ajan tähdättiin tähtiin ja panostettiin lisää ja lisää, mutta se ei tätä tammaa haitannut. Honey oli täysin kaikkea muuta kuin hermoheikko ja sen luonne sopi hienosti hektiseen elämäntyyliin, ottaen huomioon lennot ulkomaille ja uusien ihmisten ja hevosten tapaaminen. Kuitenkin siitä huomasi kuinka se osasikaan ottaa rennosti päästessään kotitalliinsa ja maastoretken olivatkin parasta niin Honeylle kuin tämän ratsastajalleen vaihteluna kisoista. Laatuarvostelut olivat Honeylle lähes pakollinen ja osattiin jo arvata titteli ennen kuin tamma edes pääsi arvosteltavaksi. Ulkonäöstään tamma sai myös paljon kehuja!
iei. Wildfire oli ori vailla vertaa. Täysin musta ori oli juuri kaikkien kuva siihen mitä voi sanoakaan mustasta orista. Todella orimainen ja temperamenttinen luonne ja sukukin puhdasta hollantilaista. Tulisuutta löytyi kisakentille hurjasti ja sinne tähdättiinkin täysin. Pääasiassa Wildfirella kilpailtiin esteillä 160cm luokissa, mutta näiden lisäksi myös kisattiin aina välillä kenttäratsastuskisoissa. Näyttelyissä käytiin vain harvoin, sillä tällä oripojalla ei riittänyt käytöstavat ihan sinne asti. Kuitenkin ori sai ulkonäöstään kehuja ja pärjäsi vanhemmassa iässä laatuarvosteluissa aivan hyvin.
iee. Lullaby oli täysin sulhonsa vastakohta. Täysin hyväluontoinen ja kaikkien rakastama neitokainen, joka vain häikäisi kaikkia kauniilla olemuksellaan ja suorituksillaan. Vaikka tammaa saattoi sanoa täydelliseksi, oli kuitenkin tammalla jaloissa sen verran vikaa että kilpailut olivat kilpailtu jo ennen 10-ikävuotta. Tamma toimi hetken aikaa pienessä käytössä ja kasvattaja eli monta vuotta siinä toivossa että tämä tamma vielä kilpailtaisiin, kuitenkaan tämän toteutumatta. Varsoja tammalle teetettiin ainoastaan yksi, koska pelättiin että jalkaviat seuraisivat jälkipolvea. Iän lisääntyessä ja liikutuksen vähentyessä luut menivät pikkuhiljaa todella huonoon kuntoon ja murrettuaan jalkansa 13-vuotiaana Lullaby lopetettiin.

e. Rose on kimo hollanninpuoliverinen, jolta ei muuta verta suvusta löytynytkään. Todellinen kasvattajansuosikki ja tämä kohteli tammaa kuin höyhen petillä, ehkä liikaakin. Rosen käytös oli todella neitimäinen ja se pitikin kuria laitumella muiden tammojen kanssa. Tarhassa kuitenkin oleili yksikseen suurimmaksi osaksi koska saattoi olla liian ankara muita kohtaan ja repi loimia. Säkäkorkeutta tammalta löytyi huimat 170cm ja kilpailikin todella loistokkaasti 160cm tasolla. Todella mahtava kisaratsu ja radoille löytyi todellakin lahjoja. Kisakautta jatkui pitkän aikaa ja loppui vasta kun oli pakko päästää tammaa astutuskäyttöön ennen tämän ansaittua eläkettä. Laatuarvosteluissa ei tamman kanssa käytetty, koska kasvattaja tuntui pelkäävän turhan paljon tappiota.

ei. Goldie oli aivan ihana oripoika ja todellinen sydänten sulattaja. Ori toimi kilpakäytössä kouluratsastuksessa ja pärjäsikin hienosti tässä lajissa, vaikka oltiin varmoja että tästä tulisi esteratsu isänsä tavoin. Kuitenkin emän puolelta kouluratsastuspainotus vei. Säkäkorkeutta Goldiella oli jälkeläistensä tavoin paljon ja tämä lempeä jättiläinen olikin hieman joidenkin mielestä turhan korkea, minkä vuoksi ori saikin olla aika paljon leppoisissa oloissaan ja rauhassa laitumella ilman silittelijöitä aidalla. Vaikka laitumella ori nauttikin rauhasta, soveltui se erittäin hyvin eri kaupunkien kiertämiseen kisatessa ja kaikenlaisissa kulkuneuvoissa ori kerkesi olemaan elämänsä aikana. Pian kuitenkin kisakautensa loputtua ori meni jalostuskäyttöön, jossa kerkesi olla pari vuotta, mutta lopetettiin kun selvisi että orilla oli syöpä.
eii. White Knight oli erittäin suloinen herra jälkeläisensä Goldien tavoin, mutta enemmän esteratsastustaitoja tältä herralta löytyi ja huimasti. Tuntui että White Knight vietti enemmän aikaansa kilpamatkoilla, kun taas kodissa ei juuri koskaan ollutkaan. Nuorena ensimmäinen pitkämatka Hollannista oli Ruotsiin, jossa ori oli koulutettavana kokeneella hevoskouluttajalla. Ja sieltä palattuaan pian alkoikin kisaaminen ja matkoja oli toisensa jälkeen monia. Kisaura meni sujuvasti ja aika tuntuikin menevän todella nopeaa kun pian ori oli jo siinä iässä että siirtyi siitosoriksi. Varsoja White Knight sai useita ja ainut koulupainotteinen tamma, joka White Knightin kanssa astutettiin, sai varsan joka ei ollut estepainotteinen vaan koulu vei.
eie. Hollywood oli siis koulupainotteinen neitokainen, jolla säkäkorkeutta oli "vähät" 160cm. Tamma kilpaili siitä huolimatta todella lahjakkaasti ja koulukisojen ohella käytettiin myös useaan otteeseen näyttelyissä. Ulkomuoto tammalla oli todella hurmaava ja se saikin paljon kehuja siitä. Syntyjään oli puhdasrotuinen hollanninpuoliverinen ja ulkomuodoltaan rodun omainen. Käytökseltään tamma oli ehkä hieman neitimäinen, mutta kun tähän neitiin tutustui, saattoi huomata että tarvitsee vain joitain tiettyjä kikkoja että alkaa yhteistyö sujua. Ratsastaessa ei ihan kaikkien suosikki ja monesti sai sanottavaa kovasta suustaan.
ee. Candice on todella hieno estetamma, joka kilpaili upeat 80 sijoitusta uransa aikana, jonka jälkeen tämä hieman hankala tamma sai kisauransa loputtua ensimmäisen varsansa. Varsoja tuli yhteensä Candicelle 3, mutta hienoja varsoja nuo olivatkin. Laatuarvosteluissa käytiin vielä ennen kuin tamma sai siirtyä ansaitulle eläkkeelle hevosten vanhainkotiin ja tämä palkittiinkin ERJ II ja YLA 2 palkinnoilla.
eei. Premium oli hyvin potentiaalinen ori estekentillä ja hieman hankalasta käytöksestään huolimatta se punoi itsensä ja pitkäaikaisen ratsastajan väliin todella hyvän yhteyden. Aikalailla tämä ori oli yhden ratsastajan hevonen ja tulikin toimimaan suurimmaksi osaksi elämästään kasvattajansa ratsuna. Kilpaili hyvät 70 sijoitusta itselleen, jonka jälkeen siirtyi siitoskäyttöön. Todella kysytty ori oli tällä puolella ja varsinkin kuultiin sanottavan syyksi orin upea ulkomuoto ja virheetön hyppytyyli. Myöhemmin vielä oria käytettiin laatuarvostelussa, josta haali itselleen ERJ II palkinnon.
eee. Sweet Rose oli ihana KWPN tammaneito, joka tuli hienosti toimeen niin ihmisen kuin eläimenkin kanssa. Todella mieleenpainuva tamma, joka ei olisi satuttanut kärpästäkään. Estekentillä meni hienosti 140cm ratoja, sillä tammasta puuttui pieni potentiaali esteille, joten olisi kaivattu että olisi päästy isompiin luokkiin. Nopeasti kuitenkin saavutti 40 sijoitusta kisoista, jonka jälkeen pääsi jo siitostammaksi. Ei käytetty laatuarvosteluissa lainkaan vaan sai olla loppuelämänsä rauhallisissa kotioloissa varsojensa kanssa.

Päiväkirjamerkinnät

30.10.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Julia (tallityttö)
Piste oli pyytänyt minua aikaisemmin mukaansa laatuarvosteluihin viemään Valley Rosea. Totta kai olin lupautunut ja Pisteen kanssa on aina mukava olla reissussa hevostapahtumissa, joten aamuvarhain olin jo saapunut tallille valmistelemaan reissua. Piste puuhasi omien kiireidensä kanssa sillä aikaa kun minä sain hoitaa Rosen edustuskuntoon tapahtumaa varten. Hain tamman harjat, pintelit ja kuljetusvarusteet valmiiksi käytävälle ennen kuin lähdin noutamaan tätä tarhoilta. Sää ei ollut lainkaan suotuisa vaan taivas enteili jo uhkaavasti sadetta. Hevosille olikin tarhoihin laitettu sadeloimia niskaan, joten Valley Rose oli siistimpi loimien alta. Talutin sen kiireen vilkkaa hoitopaikalle ja kytkin sen kiinni molemmin puolin. Nappasin loimet pois ja pistin ne hetkeksi karsinan laidalle odottamaan, jonka jälkeen nappasin harjapakista kumisuon ja aloin sukimaan Rosen turkkia tarkasti läpi. Hankasin kunnolla ja pyrin putsaamaan tamman puhtaammaksi kuin koskaan ennen. Vajaa tunnin hoitotuokion jälkeen pyyhkäisin hikeä otsaltani ja heitin viimeisen harjan tyytyväisesti harjapakkiin. Katselin työni tulosta ja pyyhkäisin hikeä otsalta samalla kun Piste tepasti saappaat lonksuen talliin.
- Milläs mallilla täällä ollaan, hän kysyi hymyillen.
- Ihan hyvällä, vielä kavioiden puhdistus, harjan letitys ja varusteiden laitto niin neiti on valmis traileriin, vastasin reippaasti. Huomasinkin siinä nopeasti vilkaista kelloa ja äkkäsin, ettei tässä ollutkaan enää paljoa aikaa ennen lähtöä, josta Pistekin huomautti minulle kiireen vilkkaan. Otinkin heti kaviokoukun harjapakista ja hoidin kaviot ihailtavalla vauhdilla, jonka aikana Piste oli jo kerinnyt aloittamaan Rosen harjan letittämisen. Otin pintelit seuraavaksi sivusta ja aloin pyörittelemään niitä huolella tamman jalkoihin. Siinä touhutessamme kävi muutama tallityttö vielä kyselemässä Pisteeltä neuvoja ja hänen piti käydä orien puolella tarkastamassa jokin asia. Hoidin itsenäisesti varustuksen loppuun ja seuraavana vuorossa olivatkaan enää kuljetussuojien ja loimen laitto. Näissä ei mennytkään kauaa. Pyyhkäisin vielä tamman nahkariimusta enimmät liat pois ja nappasin pari harjaa mukaan reissuun että saisi sitten pyyhkäistä jos tulisi jotain.
Ei mennyt kauaa kun talutin tamman traileriin ja lähdimme kohti tapahtumapaikkaa. Kuuntelimme radiosta reipastahtista musiikkia, jonka kanssa ajatukset saivat pois jännittämisestä. Vielä piti kyllä käydä joitain asioita ja listata että kaikki oli varmasti mukana, joka oli huono hetki siinä kohtaa kun niitä ei kerkeäisi noutamaankaan kyllä enää. Onneksi kuitenkin lähes kaikki tarvittava oli messissä ja saimme huoletta ajaa perille.
Saapuessamme paikanpäälle, oli piha jo täynnä toinen toistaan hienompia hevosia. Omistajat pitelivät käsissään kansioita, joissa oli listauksia heidän hevosistaan ja Rosella oli sellainen myös. Menin trailerille, jossa yhdessä avasimme sillan alas ja Piste otti tamman pois. Pian kuitenkin hän ojensi tämän minulle ja lähti noutamaan takakontista vielä tavaroita. Onneksi kuitenkin Roselle oli varattu myös tilava hoitokarsina tapahtumapaikan tiloista, joten tamman sai viedä sinne ja kiinnittää sen kuin hoitopaikalle molemmin puolin. Maisemat olivat tammalla käytävälle päin, joten se sai katsella paikan menoa ja meininkiä, vaikka tallissa osattiin onneksi pitää rauhaa yllä.
Kun tuli Rosen vuoro, odottelin sen ajan tallissa. Siinä jännittelin ja viestitin toisille tallitytöille ryhmäkeskusteluun tilannekatsausta. Kohta Piste saapuikin hymyillen takaisin ja käänsi Rosen hoitopaikalle. Tämän jälkeen seurasi odotus. Aika tuntui pitkältä, vaikka tosiasiassa tuskin sitä oli. Kohta kuitenkin saimme tietää tamman tittelin ja sehän oli 2.titteli. Piste oli ylpeä, vaikka parempaankin tamma olisi kyennyt. Palkaksi Rose saikin traileriin uuden heinäsatsin ja porkkanan hyvästä suorituksesta.
Rêveen saatiinkin palata siis hyvin mielin.

10.10.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Piste VRL-11720
Muutto on ohi ! Rêve de Haussea vaihtoi siis osoitettaan Yhdysvalloista Alankomaihin, ja vaikka muutto olikin raskas, niin oli se sen arvoinen. Roselle maa onkin hieman tuttu nuoruudestaan ja Alankomaista löytyy tamman sukulaiset. Eilen saimmekin koko tallin täytteen siirretyksi täysin Hollantiin. Kotoutuminen meni odotettua paremmin ja eilen illalla tammojen puolella olikin todella rauhallinen ilmapiiri, toisin kuin oritallissa, jossa äänekkäimmät tapaukset osoittivat mieltään uusista tuoksuista ja maisemista. Tähän kuitenkin asetutaan pian täysin ja hevosetkin tottuvat ilmapiiriin.
Tarhoilla oli jo tänään paljon rennompi meininki. Tuttujen hevosten läsnäolo rentoutti toinen toisiaan ja suuret tarhat antoivat hevosille tilaa kirmailla tarhoissaan.  Liikutimme kuitenkin hevosia tänään enemmän ja kävinkin noutamassa pian Valley Rosen hoitopaikalle. Tamma käveli todella nätisti vierelläni ja tallissa jäi hienosti aloilleen seisomaan kun kiinnitin sen molemmin puolin riimunaruihin. Harjailin sen aivan rauhassa ja myös tallitytöt hoitivat samaa aikaa toisia hevosia tallissa. Ilmapiiri oli todella rauhallinen ja pihalla vain humisi tuuli ja hevoset hirnuivat. Taputtelin Rosea ennen kuin aloin varustamaan sitä. Tamma ei turhia piitannut laittamisistani, joten sain sen hyvin valmisteltua maastokuntoon. Pian olimme valmiina lähtemään. Julia oli laittanut Edan itselleen valmiiksi, joten lähdimme kahdestaan maastoilemaan.
Lenkki lähti hieman vaivalloisesti etenemään kun olimme ulapalla Julian kanssa vielä että mihin suuntaisimme. Päätimme lähteä kohti rantaa, että tammat saisivat vain jolkotella suoraa tietä pääasiassa. Kovaa rääkkiä emme viitsineet pitkän matkan jälkeen tammoille antaa, joten nyt saisi vain rentoutella lihaksia ja laittaa pikkaisen verta kiertämään. Kävelimmekin lähes rannalle saakka, mutta käännyimme jonkin aikaa ennen tuota. Kylmä tuulinen ranta ei ihan houkutellut, joten pysyimme suojaisemmalla tiellä vain. Maustoimme myös maastolenkkiä ravilla ja pienellä laukkapätkällä, etteivät tammat ihan väsähtäisi kävelemään. Molemmat kulkivat erinomaisesti, aivan kuin laput silmillä, sillä katseet eivät kummallakaan tuntuneet harhailevan vilkuilemaan ympärilleen.
Tallille saavuttuamme hoidimme tammat vielä kuntoon ja palautimme ne takaisin tarhaan vielä kun aikaa olisi tunti ulkoilla ennen sisään hakemista.  Nyt saisin vielä hetkeksi palata joidenkin muiden asioiden pariin ja ilmoittaa Valley Rose tuleviin yleislaatuarvosteluihin.

03.10.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Piste VRL-11720
Saimme tänään Rêvessä nauttia lämpimästä ja aurinkoisesta päivästä. Kaikki hevoset saivat olla pitkästä aikaa ilman loimia, kun sateesta ei ollut huolta eikä ötököistäkään enää. Tallihommat olimme saaneet koko talliporukan voimin hoidettua jo aikaisin aamusta ja nyt saisi hetken aikaa vain olla rauhallisissa oloissa. Hevoset oli määrä liikutella hieman myöhemmin, että näin aamupäivästä saisi kaikki olla rauhassa tarhoissaan. Aika kuitenkin meni nopeasti ja tekemistä oli vaikka ei niin paljoa, joten pian oli jo mentävä hakemaan liikutettavia tarhoilta. Tallitytöt saivat tehdä omia juttujaan, kun taas minä otin Valley Rosen liikutukseen. Noudin tamman tarhalta, jossa se Wiolan kanssa söi viimeisiä heiniä maasta.
Hoitopaikalle talutettuani Rosen, kävin vielä hakemassa sen vaaleanpunaisen harjapakin. En koskaan ollut pitänyt sen harjapakin väristä ja jotenkin aina vedän naaman hieman rutulle kun näen sen. Ei kuitenkaan auttanut, vaan se hirvitys oli pakko ottaa mukaan hoitopaikalle. Laskin harjapakin tuolille hoitopaikan viereen ja nappasin ensimmäiseksi kumisuon, jolla aloitin harjaamaan tammaa. Hoitotuokio kesti aikansa, sillä nyt oli aikaa oikein kunnolla panostaa hevosen puhtauteen ilman kiireitä. Rosekin nautti ja lepuutti hieman takastaan välillä.
Kun tamma ja minä olimme pitkän ajan kuluttua molemmat paraatikunnossa, kävin pukemassa päähäni kypärän ja nappasin ratsastushanskat harjapakin päältä. Irrotin Rosen hoitopaikalta ja lähdin taluttamaan sitä kentälle. Kentällä ratsasteli jo Nicola Calalla, mutta se ei meitä haitannut, eikä Rosella ja Calalla muutenkaan ollut mitkään huonot välit. Nousin tamman selkään kentän keskellä ja kiristin selästä päin vielä satulavyön kunnolla. Lähdimme pian alkukäynneille sisäuraa pitkin, ettemme olisi jo treenailevan ratsukon tiellä. Kentän laidalla oli Julia, joka auttoi Nicolaa esteiden kanssa. Huomasin että Nicolalle tuli hieman suorituspaineita kun saavuin kentälle. Hän vilkuili vähänväliä sivusilmällä että katsonko, ja selkäkin pysyi paljon enemmän suorassa ja asento muuten ryhdissä, kun mitä verrattuna saapumiseen kun hän ei vielä noteerannut minua.
Aloittelimme rauhallisesti Rosen kanssa verryttelyt. Nicola jäi pian pääty-ympyrälle toiselle puolelle loppulämmittelyihin, kun minä taas toiselle puolelle alkuverryttelyihin. Ravailin ensin jonkin aikaa, kunnes aloitin erilaisten kuvioiden ja perusjuttujen harjoittamisen. Tamma hieman kiskoi suusta ennen kuin sain sen kunnolla koottua, mutta vieläkään tamma ei huomioinut käskyjäni toivomallani tavalla ohjaksille. Taipuminen meni pian jo kuin automaattisesti, mutta voltteja tehdessä tamma alkoi painaa kädelle ja sen kanssa sai olla volttien aikana koko ajan suurella ohjastuntumalla. Kuitenkin kun enemmän alkoi käyttää taas pohkeita ja painoapuja, meni homma paljon sujuvammin. Otin salakavalasti ohjasapuja mukaan, jos vaikka tamma olisi ymmärtänyt niiden merkityksen, mutta heti kun otin käyttöön enemmän ohjasapuja ja jätin pohkeita vähemmälle, alkoi Rose taas hankalaksi. Lämmittelyt menivät tästä huolimatta todella hyvin ja pian Nicolakin poistui kentältä ratsuineen. Aloin sitten kunnolla treenaamaan, mutta esteitä emme Rosen kanssa menneet. Puomeja sen sijaan käytimme treenaillessamme, mutta pääasiassa homma kääntyikin kouluaiheiseksi. Hikeen ei tämä teräskuntoinen tammaneiti tullut, mutta tunnin jälkeen saimme hyvillä mielin lopetella. Tamma käveli reippaasti vierelläni talliin, jossa hoidin sen pois.
Hyvin on siis asiat vielä tälläkin tammalla muistoissa, ja vaikka ohjasavut eivät koskaan ole olleet sen vahvuuksia, on sen asian kanssa opittu toimimaan treeneissä ja kisoissa. Nyt Rose saakin jatkaa laiskottelu päiviään, ja jos vaikka pian pääsisimme jo etenemään laatuarvosteluihin saakka!

04.04.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Emiko_777 (tallityttö)
Seisoin Rêve de Haussean asfaltti pihalla. Olin tullut läksyjeni jälkeen takaisin hoitamaan Rosea. Olin päättänyt yrittää esteitä Rosen kanssa. Olin nuorena hypännyt esteitä, ja perus asiat olivat vielä muistissa. Avasin tallien oven, ja lähdin hakemaan satulaa ja suitsija. Kun olin löytänyt tarvitsemani, menin tervehtimään Rosea. Se katseli minua tarkkaavaisena, avatessani sen tallin oven. Laitoin sille riimun, sekä narun ja talutin sen tallikäytävälle. Kiinnitin riimunarun ja hivutin satulan Rosen selkään. Sitten tarjosin sille suitsija, jotka se otti kiltisti. Sitten lähdin taluttamaan hevosta pihalle. Lähdimme kohti kenttiä, jonne joku oli jo laittanut esteet. Olin kiitollinen tuntemattomalle esteen laittajalle, sillä nyt saisimme keskittyä vain ja ainoastaan hyppimiseen! Nousin Rosen selkään, ja ohjasin sen pohje avuilla kohti ensimmäistä estettä. Kannustin sitä kiihdyttämään vauhtiaan lähestyessämme estettä. Ja hyppy! Ensimmäinen este oli takanapäin, sitten olisi vielä muutama. Rose selvisi mallikelpoisesti kaikista esteistä. Kun olimme hyppineet aikamme, lähdimme kiertämään kentän reunoja, loppu lämmittelyksi. Kun olimme selvinneet ratsastuksesta, taputin Rosea ja laskeuduin sen selästä sulavasti. Talutin vaalean tamman talliinsa, ja otin siltä varusteet pois. "Hyvä tyttö! Selvisit hienosti!" Kehuin sitä, ja syötin sille vielä viimeisen omenan viipaleen, sitten lähdin kasaamaan esteitä.

04.04.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Emiko_777 (tallityttö)
Istuin vaalean moottoripyörän selkään. Otin olalleni suuren repun, jossa oli ratsastus kamppeeni. Käynnistin moottoripyörän, ja lähdin ajelemaan kohti talleja. Olin innoissani päästessäni ensikertaa hoitamaan Rose- tammaa... talli lähestyi nopeasti, ja jätin moottoripyörän tien viereen. Lähdin kävelemään kohti talleja. Piha oli upea! Ihastelin sitä pitkään ja tutkiskelin katseellani paikkoja. "Nuo ovat varmaan tallit...", Sanoin itsekseni, huomattuani suuremman rakennuksen. Rakennuksesta kuului hirnunta, ja sieltä tuli kevyt hevosen tuoksu. *Klank* Avasin tallien oven. Sisällä oli karsinoita, ja niissä hevosia. Huomasin hieman kauempana kauniin, vaalean tamman joka hirnahti hiljaa. Arvasin, että tuo olisi Valley Rose. Astelin rauhallisesti sen karsinan luo. Rose tutkaili minua otsatukkansa alta, ja hörähti. "Heippa Rose!" Sanoin sille lempeästi,. Laitoin käteni vanhojen verkkareiden taskuun kaivaakseni sieltä omenan siivun. Rose työnsi turpaansa kohti taskuani. "Odota nyt hetki!" Nauroin, ja ojensin viipaleen. Rose söi sen hetkessä, ja koetti kerjätä lisää. Lupasin, että myöhemmin. Silitin sen turpaa, se tuntui silkin pehmeältä. Päätin, että voisimme ratsastaa ensikerralla, jos nyt vain keskittyisimme tutustumiseen. Silitin Rosea hetken, ja sitten lähdin tutustumaan tallien ympäristöön. Huomasin, että tallipiha oli suuri, ja kaikki oli siistiä ja modernia. Olin varma että tulisin viihtymään täällä. Kiersin vielä katsomassa ulkotarhoja, ja sitten palasin Rosen luo. Se ei aluksi huomannut minua. "Minun pitää nyt mennä, mutta mennään illalla ratsastamaan!" Lupasin sille, ja taputin sitä vielä kerran. Sitten lähdin ulos, ja kohti kotia.

15.01.2014 Eläinlääkärikäynti // Lääkäri: Jazzumi, Juniper
Kävin tekemässä hevosellesi terveystarkastuksen, täyskengityksen sekä annoin influenssa-, jäykkäkouristus-, pääntauti- ja herpesrokotteet.
Hevonen on täysin terve ja hyväkuntoinen, silmät ovat kirkkaat ja sierainvuotoa ei ole. Sydän- ja hengitysäänet ovat normaalit eikä jaloissa ole vikaa.
Rokotusten jälkeen viisi päivää kevyempää liikuntaa, josta vähitellen paluu arkeen.

22.12.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Namunen VRL-12910
Olin ehtinyt tehdä radan jo valmiiksi, kun Piste saapui hevosensa kanssa maneesille. Kaunis, valkea tamma tepasteli ylvään näköisenä Pisteen alla. Se vilkuili ympärilleen epäluuloisen näköisenä, mutta käveli kuitenkin Pisteen pyynnöstä sisälle. Aloitimme verryttelyesteellä, jonka olin koonnut ristikko-okserista. Rose laukkasi esteelle ja suoriutui hyvin. Verryttelyeste oli aluksi n. 60c ja lopussa nostimme sitä 120cm tasolle saakka. Rose ei kieltänyt kertaakaan, kahdesti pudotti ja kerran oli pientä häikkää lähestymisessä. Siirryimme ratsastamaan kaikki radan esteet yksitellen läpi, ennen kuin ne mentäisiin ratana. Rata oli suunniteltu loivien käännöksien ja helppojen lähestymisien takia nopeaan ratsastamiseen, nyt mentäisiin siis aikaa vastaan! Radalla oli kaksi trippeliä, okseri, yksi portti ja pressusta koottu vesieste. Myös pari pystyä olin rataan saanut mahtumaan. Rose ei epäröinyt kertaakaan mitään radan estettä, kaikki vaikuttivat sille jo ennestään tutuilta. Aloitimme heti radan hyppäämisen, sillä ongelmia esteillä ei tullut. Aluksi Rose laukkasi hieman hitaasti.
- Pyydä aktiivisempi laukka! Kuvittele ratsastavasi kisoissa uusintaradalla, nyt täytyy olla nopea! huutelin ohjeistusta ja tyttö korjaili virheitä sitä mukaan.
Rata sujui ongelmitta, sarjalla (korkeus n. 120cm) tuli pientä kömmähtelyä ja B -osalle Rose tuli hieman vinosti, tahti meni sekaisin, mutta päätti viimehetkessä hypätä. Paikka oli vähän liian lähellä estettä ja puomi putosi. Porttiesteen kohdalla Rose säikähti jotain mörköä, ja hypähti sivulle, mutta suoritti kuitenkin esteen, hieman omituisella ”jänispompulla”, mutta puhtaasti.
Valmennus sujui kaikin puolin hyvin molempien osalta!

12.12.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Maria
Tänään päästäisiin vihdoin viimeistelemään 160cm korkuisen radan läpiratsastusta Leevin kohdalta. Rosen kohdalta katsottaisiin kuinka hommat lähtevät luistamaan. Lämmittelyjen jälkeen annoin hevosten hypätä 150cm korkuisen esteen alku hyppelyksi. Rose lähestyi estettä myös hienosti, mutta lähti hyppäämään kovin kaukaa. Puomia tippui maahan. Nostin ponnistus puomia esteen eteen ja annoin Rosen yrittää uudestaan. Tällä kertaa este sujui hyvin. Jaoin esteradan kahtia. muut saivat pitää 5 estettä, ja Rose sai pitää 4 estettä joiden korkeuden alensin 150cm:iin. Tällä kertaa annoin Majesticin aloittaa radan ratsastuksen. Majestic meni hienosti kaikki esteet, mutta näin että Pisteellä oli kuitenkin hankaluuksia jonkun verran Majesticin alla pitämisessä. Leevi hyppäsi radan seuraavaksi. Tänään hevonen nautti selkeästi hypyistä. Esteet sujuivat hyvin hienosti. Rose saikin ratsastaa oman ratansa sitten. Kaikki neljä estettä tuli hypättyä hyvin, paitsi viimeisellä esteellä Rose päätti taas hypätä jossain muussa kohdassa kuin olisi pitänyt. Lopputuloksena oli hieno hyppy jossa takajalka sipaisi puomia niin, että se putosi. Julianille painotin, että Rose oli mielestäni loistava estehevonen. sen huonoja puolia oli vain se, että Rose vaatisi ratsastajaltaan tarkkaa silmää esteelle lähestyessä. Ratsastaja voi vaikuttaa siihen koska hevonen hyppää. Julianin olisi pysyttävä vain tarkasti mukana radalla. Leevi ratsasti Majesticin jälkeen vielä radan. Leevi lensi radan läpi ilman mitään kommelluksia. Vielä annoin Rosen hypätä oman ratansa. Ei ollut tänään Rosen päivä. Toisen esteen kohdalla Rose hyppäsi jo niin myöhään että etujalat veivät kaksi ylintä puomia mennessään. Julian ei kuitenkaan ollut täysin unessa, vaan reippaasti tsemppasi itseään ja Rosea. Loput kaksi estettä sujuikin jo hyvin. Sitten olikin jo tauon paikka. Tauolla laitoin kolme 150cm hypättävää estettä valmiiksi. ensimmäisessä esteessä oli ponnistus puomi. Majestic sai taas aloittaa hyppäämisen. Majestic näytti hyppäävän kuin vettä vaan. Leevikin hyppäsi esteet moitteetta. Rose sai tällä kertaa kaikki hypyt hypättyä ilman ponnistus pulmia. Se oli hienosti tehty. Ennen tunnin loppua annoin Majesticin ratsastaa kaikki yhdeksän estettä läpi. Majesticin alkoi väsymyksen merkkejä näyttää. Hienosti ratsukko ratsasti radan, mutta vauhti ei näyttänyt enää olevan herkästi karkaamassa käsistä. Leevin pyysin ratsastamaan ainoastaan 160cm korkeat esteet. Väsymyksestä huolimatta Leevi sai hypättyä kaikki upeasti. Rosen annoin ratsastaa vuorostaan kaikki 150cm korkeat esteet. Esteet onnistuivat joten pyysin ratsukkoa hyppäämään taas 160cm korkean esteen yli viimeiseksi. Rose hyppäsi upeasti sen yli.
Tähän oli hyvä lopettaa tältä päivältä.

04.12.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Maria
Tänä iltana olikin maneesissa kolme ratsukkoa lämmittelemässä valmennuksia varten. katselin lämmittelyn aikana kaikki yhdeksän estettä läpi ja säädin korkeudet 150cm:n luokkaan. Viimeiset kolme estettä jätin 160cm korkeudelle. Lämmittelyn jälkeen annoin Leevin aloittaa radan läpi ratsastuksen. Viimeiseksi annoin Roselle vuoron. Rose suoritti radan hyvin hienosti. Yksi puomi kyllä tipahti. Viimeiset kolme 160cm korkeat esteetkin Rose sai hypättyä nätisti.
Olin suunnitellut 160cm radan ratsastus taitojen viimeistelyä tälle kerralle, mutta niin kuin kaikilla on välillä, niin näytti Leevilläkin olevan tänään huono ilta. Päätin siis jatkaa uudella kierroksella ilman muutoksia. Nyt katsoisin vähän tarkemmin ratsukoiden ongelmakohtia. Leevi aloitti, sitten Majestic ja viimeiseksi Rose. Rose suoritti radan tältä osin myös virheellisesti. Pysty esteiden kohdalla Rose hyppäsi liian aikaisin jolloin takajalat vetivät puomit mukanaan. Viimeiset kolme 160cm esteet kuitenkin ratsukko onnistui suorittamaan hienosti. Annoin ratsukoille tauon, jonka aikana suunnittelin taas ottavani muutaman pystyesteen. Nostin ne 160cm korkeuteen. Tauon jälkeen siis jatkoimme muutamasta pystyesteestä. Ne olivat sen verran kaukana toisistaan, että niille ohjaaminen pitäisi onnistua vaikka hevosella menisikin vähän vauhdikkaammin. Leevi sai luvan taas aloittaa. Tällä kertaa Leevi hyppi nätisti. Lisäksi Näytti siltä, että Elina oli saanut Leevin jo paremmin kuulollekin. Majesticin vuorolla odotin ettei ongelmia olisi, mutta toisin kävi. Kaarre meni pitkäksi jolloin Majestic joutui hiukan vinoon linjasta. Viimeinen pystyeste siis kolisi alas huolella. Rose pudotti heti kärkeensä ensimmäisellä esteellä puomin. Toinen este meni jo paljon paremmin. Kolmas hyppy oli hyvä, mutta puomi pääsi tipahtamaan kuitenkin takajalkojen kolahtaessa siihen. Rose sai myös muiden lisäksi yrittää uudestaan. Neuvoin aluksi ottamaan tarpeeksi vauhtia ja ensimmäisen esteen jälkeen Julianin yrittävän ratsastamaan samaan tapaan kuin aiemmin. Rose onnistui tehtävässä hyvin, siitäkin huolimatta että esteet tosiaan olivat 160cm korkeat. Ihan lopuksi annoin ratsukoiden ratsastaa radan läpi kokonaan vielä kerran. Nyt vain puolet esteistä oli jo 160cm korkeat. Rose meni varmasti ja reippaasti radan. kaksi puomia Roseltakin tipahti, mutta eipäs ollut Rosekaan enää niin virkeä kuin aiemmin tunnilla. Lisäksi en ollut varma kuinka uusi juttu Roselle oli harjoitella 160cm esteitä.

08.12.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Jesy VRL-11942
Ratsukko alkoi verryttelyjen lomassa hyppäämään verryttelyesteiksi tarkoitettua sarjaa. Aloitimme ihan matalista esteistä, jotta näkisin hieman miten ratsukon yhteistyö toimii. Ensimmäisellä hyppykerralla Rosen askel ei meinannut mahtua, mutta se hyppäsi silti rehellisesti molemmat esteet. Pidensin hieman väliä, jonka seurauksesta ratsukko suoriutui helposta tehtävästä moitteettomasti. Ratsukko pääsi aloittamaan varsinaisen tehtävän aika pian.
 Tarkoituksena oli ratsastaa lyhyttä rataa, mikä koostui lähinnä linjoista ja sarjoista. Ensimmäinen linja oli kolmella laukkavälillä, toinen neljällä, sen jälkeen halkaisijalla yhden laukkavälin sarja ja vielä yksi suhteutettu linja. Esteiden korkeudeksi laitoin 90-110cm. Rose hyppäsi ketterästi esteen toisensa jälkeen. Muutama hyppy tuli liian juureen, minkä seurauksesta puomi tipahti maahan. Toisella kierroksella Rose sai askeleensa hyvin mahtumaan Pisteen avustuksella. Halusin kuitenkin keskittyä vielä ongelmaan, eli oikean hyppypaikan löytämiseen, joten ratsukko rupesi hyppäämään yhtä linjaa eri askelmäärillä. Ensimmäinen hyppy jäi odotusteni mukaan liian kauas, joten ohjeistin Pistettä ratsastamaan hieman eteen ensimmäisen esteen jälkeen. Toisella kerralla hyppy onnistui hyvin. Pyysin Pistettä ratsastamaan välin vielä viidellä laukalla, yhden askeleen enemmän kuin äsken. Rose lyhensi laukkaa hyvin ja hyppäsi esteen erittäin sujuvasti. Onnistuneeseen suoritukseen lopetimmekin ja valmennuksesta jäi hyvä tunnelma. Rosen hyppytyyli on erittäin ketterä ja tyylipuhdas. Näin rehellisesti hyppäävää tammaa oli ilo valmentaa! :)

01.12.2013. Hieronta // Hieroja: Jassu VRL-12970
Hevonen käyttäytyi oikein mallikelpoisesti hieronnassa, ja tuntui oikein nauttivan. Muutamassa paikassa oli oikein jäykät kohdat mutta nekin saatiin avattua. Hieronnan jälkeen kävelytin vähän tammaa.

01.12.2013. Eläinlääkärinkäynti // Lääkäri: Jassu VRL-12970
Rose käyttäytyi koko tarkastuksen ajan oikein mallikelpoisesti. Rokotus ja madotus sujui hyvin, vaikka vähän hermoili vierasta ihmistä piikkien kanssa. Kengitys meni hyvin, Rose ei vain oikein olisi jaksanut pitää kavioita ylhäällä, niin pari kertaa yritti vetää pois kavion. Taivutuskokeessakaan en huomannut mitään vikaa. Huomasin Rosen takakaviossa pienen halkeaman niin siihen päälle vedin pari kerrosta jesaria, kaviota kannattaisi nyt viikon ajan tarkkailla. Pulssit ja muut olivat normaalit, niistä ei mitään hätää. Raspausta varten laitoin rauhoituksen niin tamma nyt voi olla pari päivää vähän tokkurassa ja tahmea.

26.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Salla VRL-13039
Piste ratsasti maneesiin verrytellyn Rose tammansa kanssa. Rose vaikutti pirteältä, mutta Piste rauhoitteli sitä aina välillä ja teki puolipidätteitä. Aloitimme hyppäämisen suoraan, ja päätimme harjoitella askelten säätöä, koska Piste oli kertonut, että tamma saattaa hypätä liian aikaisin tai myöhään, ja tämä olisi tammalle hyvää harjoitusta. Ensimmäinen este onnistui hyvin, ja Rose ylitti sen kauniisti ja ketterästi. Sarjalla Rosen askeleet meni pieleen, ja toinen ja kolmaskin este rysähti kasaan. Piste kumminkin päättäväisesti ohjasi Rosen uusiksi esteelle, sovitti askeleet, ja pim! Rose hyppäsi kauniisti esteiden yli. Hyppäsimme vielä okserin ja trippelinkin, ja Rose meni kauniisti. Piste sai sen askeleet sovitettua hyvin muillekin lopuille esteille.  Mutta yksi lähestyminen jäi huonoksi, ja tamma hyppäsi äkisti sivuun. Piste säilytti onneksi tasapainonsa hyvin, ja viimeiseksi hypyksi otimme tuon esteen uudelleen. Sitten Piste käänsi tammansa keskihalkaisijalle, ja kehui Rosea.

24.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Marissa
Työskentely lähti heti alkuverryttelyissä hienosti menemään tämän ratsukon välillä, eivätkä edes pienet erimielisyydet tulleet vastaan. Jo pienillä avuilla tämä tamma muuttui kauniiksi prinsessaksi ja se vastasi todella hyvin Pisteen apuihin! Hieman erikoisesteillä, ainakin muurilla, alkoi Rose mulkoilla estettä ja aristelemaan, mutta vaikka esteelle mentiin hieman kiemurrellen, sai Piste ratsunsa hyppäämään apujen avulla ja tamma suorastaan liisi esteen ylitse ilman minkäänlaista pelkoa. Vesieste tuotti myös hieman ongelmia, sillä se vaikutti olevan molemmille ihan hassussa paikassa sarjan osana, mutta kuitenkin hienosti sai ratsukko sen selvitettyä ja ylitys onnistui. Rose katseli vettä ja siinä kelluvia kumiankkoja hieman pelokkaasti, mutta annoit sen tutustua siihen ja se antoi tammallekin rohkeutta ylittää estettä. Esterata saatiin suoritettua molempiin suuntiin erinomaisesti ja loivat, sekä hieman ketteryyttä vaativammat käännökset menivät kuin vettä vain. Loppuverryttelyiksi saitte mennä vielä hieman erilaisia harjoituksia maneesiin jätettyjen puomien kanssa. Sinulla on kyllä hyä suhde hevoseen(: H I E N O A ! ! !

23.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Emma
Taas Missourissa. Olin kentällä jo odottamassa kun Piste ratsasti sinne ihanan rauhallisen, kauniin kimon tamman. Se kulki hienosti ja kuuliaisesti nuoresta iästään riippumatta, ja heti kun olin antanut ratsukon kävellä muutaman kierroksen, pyysin Pistettä keräämään ohjia ja herättelemään tammaa kunnolla. Ohjastin parivaljakolle erilaisia verryttelyharjoituksia, kuten kolmikaaristakiemurauraa ja muita erilaisia kuvioita eri järjestyksessä ja eri askellajissa, samalla kun itse kokosin esteitä kentälle. Pistin kentälle kaksi 80cm korkuista verryttelyesteitä ja kolme suurempaa, noin 130cm korkuisia esteitä. Tamma alkoi pikkuhiljaa ihmetellä näitä ja sen korvat nousivat hörölle, varsinkin ravatessa esteiden ohitse. Kun Piste ja Rose olivat mielestäni lämmitelleet ihan hyvin ja Rosekin oli jo ihan vertynyt, aloimme pienten laukkojen jälkeen aloittaa matalempien esteiden hyppäämisen. Ensin parivaljakko meni toisen 80cm korkuisen esteen yksittäin ja Rose loikkasi sen todella kauniisti ja jättäen hurjan ilmavaran itsensä ja esteen välille. Kun este oli menty vielä pari kertaa toistamiseen ja olin vakuuttunut jo nyt tamman hyppytaidoista, aloimme liittää toisen matalan esteen mukaan. Tamma hyppäsi ne kahden esteen ratana ja näytti kuin Pisteen ei mitään olisi tarvinnut tehdä hyvän suorituksen saamiseen. Niin hienosti Rose kulki. Matalien esteiden jälkeen pyysin ratsukon hyppäämään yhden 130cm esteen, jonka jälkeen nämä saisivat mennä hieman rauhallisemmin. Tamma loikkasi sen todella hienosti, eikä ollenkaan liian aikaisin tai myöhään.
Pienten rauhoittelujen jälkeen Piste sai taas herätellä Rosen, mikä ei ollut vaikeaa sillä tamma puhkui aina vain intoa esteille. Aloimme pikkuhiljaa mennä korkeampia esteitä ja esittelinkin ratsukolle kuinka he menisivät kolme korkeaa estettä ratana. Kun se oli selvä ja Rose ja Piste lähtivät liikkeelle, he menivät todella reippaasti ja Rose teki muutamia todella nopeita käännöksiä ilman minkäänlaisia ongelmia. Toistettua rataa pari kertaa, ratsukko ravaili hetken, minkä jälkeen laitoin heidät hyppäämään vielä kerran yhden 130cm korkean pystyesteen. Valitettavasti kuitenkin tamma tiputti puomin ja este oli mentävä uudestaan, kuitenkin seuraavalla kerralla meni jo paljon paremmin ja saatoimme kaikin lopettaa tunnin onnistuneeseen esteeseen.
Hyvää työtä! Hieno uusi tamma teillä =)

Kilpailukalenteri

Cera on sijoittunut 100 kertaa, joista 25 on ykkössijoja !

Päivämäärä Järjestäjä (kutsu) Jaos Luokka Sijoitus
29.12.13 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 01/50
01.01.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 04/50
06.01.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 02/30
08.01.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 03/50
08.01.14 Marabu ERJ 150cm 01/30
08.01.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 01/30
10.01.14 Kilpailukeskus Ginger ERJ 150cm 03/70
12.01.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 02/30
12.01.14 Dreamor ERJ 150cm 01/30
19.01.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 05/30
19.01.14 Susiraja ERJ 150cm 05/27
20.01.14 Susiraja ERJ 150cm 03/27
24.01.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 04/30
24.01.14 Aeon ERJ 150cm 03/30
26.01.14 Navelina ERJ 150cm 02/30
27.01.14 Revenance Stud ERJ 150cm 01/30
28.01.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 01/40
28.01.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 06/40
29.01.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 01/30
29.01.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 05/40
30.01.14 Diethelm Stables ERJ 150cm 02/60
30.01.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 06/40
30.01.14 Navelina ERJ 150cm 03/30
11.02.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 04/80
12.02.14 Kilpailukeskus Ginger ERJ 150cm 04/80
12.02.14 Silverlode ERJ 150cm 01/30
13.02.14 Carbon Sporthorses ERJ 150cm 06/40
16.02.14 Silverlode ERJ 150cm 03/30
24.02.14 Silverlode ERJ 150cm 03/30
25.02.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 05/50
26.02.14 Silverlode ERJ 150cm 03/30
27.02.14 Silverlode ERJ 150cm 01/30
01.03.14 Carbon Sporthorses ERJ 150cm 02/40
01.03.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 03/50
02.03.14 Navelina ERJ 150cm 05/30
04.03.14 Carbon Sporthorses ERJ 150cm 05/40
05.03.14 Marabu ERJ 150cm 02/28
06.03.14 Navelina ERJ 150cm 04/30
07.03.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 03/50
09.03.14 Carbon Sporthorses ERJ 150cm 01/40
09.03.14 Marabu ERJ 150cm 04/28
12.03.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 04/30
13.03.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 01/30
16.03.14 Carbon Sporthorses ERJ 150cm 01/40
18.03.14 Jadessa Warmbloods ERJ 150cm 04/30
18.03.14 Sahne Stud ERJ 150cm 06/50
19.03.14 Sahne Stud ERJ 150cm 03/50
22.03.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 03/30
25.03.14 Ramya Ranch ERJ 150cm 01/50
25.03.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 01/30
10.04.14 Cheval Delamer ERJ 150cm 03/50
10.04.14 Cremlin ERJ 150cm 03/50
12.04.14 Cheval Delamer ERJ 150cm 02/50
12.04.14 Airlea Sporthorses ERJ 150cm 02/50
14.04.14 Marabu ERJ 150cm 02/50
15.04.14 Cheval Delamer ERJ 150cm 01/50
19.04.14 Marabu ERJ 150cm 03/30
21.04.14 Underground ERJ 150cm 05/30
22.04.14 Underground ERJ 150cm 01/30
01.05.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 03/40
06.05.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 01/40
15.05.14 Odelie's Loves ERJ 150cm 01/40
17.05.14 Kadotetut suomenhevoset ERJ 150cm 03/30
18.05.14 Kadotetut suomenhevoset ERJ 150cm 02/30
18.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 02/30
19.05.14 Odelie's Loves ERJ 150cm 01/40
20.05.14 Odelie's Loves ERJ 150cm 06/40
22.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 02/30
22.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 04/30
23.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 04/30
24.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 01/30
25.05.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 06/40
25.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 04/30
26.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 02/30
26.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 05/40
26.05.14 Virtuaalitalli Vaapukka ERJ 150cm 01/30
29.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 02/30
30.05.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 04/40
01.06.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 05/30
02.06.14 Valiant Warmbloods ERJ 150cm 04/100
02.06.14 KESKENERÄINEN ERJ 150cm 03/30
04.06.14 KESKENERÄINEN ERJ 150cm 04/30
05.06.14 Silverlode ERJ 150cm 01/30
06.06.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 02/30
06.06.14 Silverlode ERJ 150cm 03/30
09.06.14 Silverlode ERJ 150cm 03/30
09.06.14 Rêve de Haussea ERJ 150cm 03/40
09.06.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 03/30
10.06.14 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 05/30
29.06.14 The Y Team ERJ 150cm 02/30
01.07.14 Lowa Sporthorse ERJ 150cm 03/30
06.07.14 Solo ERJ 150cm 02/30
06.07.14 The Y Team ERJ 150cm 05/30
07.07.14 The Y Team ERJ 150cm 01/30
08.07.14 Solo ERJ 150cm 02/30
09.07.14 Solo ERJ 150cm 01/30
12.07.14 The Y Team ERJ 150cm 04/30
13.07.14 Kadotetut Suomenhevoset ERJ 150cm 05/30
13.07.14 Solo ERJ 150cm 01/30
12.08.14 Power Jump 2014 ERJ 150cm 03/45

Copyrights

Koodaus © VRL-11720 Piste
Tämä on virtuaalihevonen | This is sim game horse

©2020 ~ Muistoissamme - suntuubi.com