Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

le Rêve Excidi

ERJ III
(6 + 50 + 14,5 + 0 + 10 = 80,5p.)

Virallinen nimi le Rêve Excidi Kasvattaja VRL-11720 Piste
Kutsumanimi Poju Omistaja VRL-11720 Piste
Rekisterinumero VH13-012-0066 Painotus Esteratsastus
Syntynyt - kuollut 15.04.2013 http://reve.suntuubi.com/datafiles/userfiles/Image/Maiden%20liput/us.gif - 05.03.2015 http://reve.suntuubi.com/datafiles/userfiles/Image/Maiden%20liput/nl.gif Koulutustaso ko. heA, re.160cm, me.100cm
Rotu Hollanninpuoliverinen Säkäkorkeus 167cm
Sukupuoli Ori Väri Ruunikko

Luonnekuvaus

Poju oli ensimmäinen le Rêve -alkuinen hollanninpuoliverinen Rêvessä, ja hienosti se on nimeään kantanutkin. Ori saavutti yli 100 sijoitusta jo ennen 8-vuotissyntymäpäiviään, jonka lisäksi näyttelyistä ja mätsäreistä ori on saavuttanut pari sijoitusta. Luonteeltaan Poju on utelias ja kiltti, eikä se juurikaan aiheuta päänvaivaa omistajalleen koskaan. Toisten hevosten seurassa kyllä pyrkii laumanjohtaja-asemaan, joten hieman dominoiva muita hevosia kohtaan, ja tammojen lähettyvillä hyvin orimainen ja haastava. Ihmisiä tästä huolimatta kunnioittaa, ja sopii käsiteltäväksi hyvin monille erilaisille hoitajille ja ratsastajille, mutta ei ihan pienimmille.

Hoidettaessa pysyy hienosti paikoillaan, vaikka peseminen ja suihkuttelu eivät ole lainkaan sen mieleen ja saakin orin levottomaksi. Muiden hoitotoimenpiteiden kanssa ei pitäisi tulla kuitenkaan ongelmia, eikä myöskään hoitopaikalla ole väliä, sillä pysyy hyvin aloillaan niin karsinassa kuin käytävälläkin. Eläinlääkärin- ja kengittäjänkäynnit ovat myös orille tuttu juttu, vaikka pistäminen saattaa aina hieman hätkähdyttää.
Taluttaminen onnistuu myös huoletta ja ori pysyy hienosti vierellä ohittelematta tai hidastelematta. Voisi sopia pienempienkin käsiteltäväksi, mutta koska saattaa yhtäkkisesti heittäytyä hankalaksi eritilanteissa, ei siksi sovi ihan jokaiselle.

Ratsuna Poju on oikea ylisuorittaja jos vaan saa kokeneen ja määrätietoisen ratsastajan selkäänsä. Hyvin vauhdikas tapaus ja vaatii ratsastajalta keskittymistä ja taidokasta apujen käyttöä. Ei sovi aloitteleville, mutta ei ole kovin hankala ratsastettava, kunhan ratsastaja osaa heti alkuverkoissa koota orin ja ottaa sen hallintaansa, ei ongelmia pitäisi liiemmin tulla. Hyppytyyli orilla on erinomainen, suora ja loiva, mikä jättää hyvän ilmavaran orin ja esteen välille tätä ylittäessä. Saattaa innostua, mutta ei kovin herkästi jos ratsastaja on yhtään mukana ja pitää oria kasassa. Pujottelu esteiden välillä vauhdikkaasti ei tuota myöskään ongelmia, mutta niistä Poju vasta innostuukin.
Maastossa menee rauhallisesti ja sopii erinomaisesti ratsastettavaksi kaikenlaisilla maaperillä. Hyppää myös maastoesteitä, kuten ojiakin.

Sukutaulu

i. Dream of Scipio
VH-12-012-0158
KWPN, 170 cm, DE
ii. Fall of Icarus
VH-12-012-0144
KWPN, 170 cm, km, NL
iii. Zoon Van Zon evm
iie. Tassie van Wasser evm
ie. Deus Ex Machina
VH-12-012-0148
KWPN, 168 cm, NL
iei. Grand Boy evm
iee. La Layla evm
e. Aurora ERJ III, YLA 3
VH-12-012-0040
KWPN, 163 cm, rn, US
ei. Oberon CLR
VH-11-012-0113
KWPN, 163 cm, rn
eii. Del Orion evm
eie. Diosa de la Victoria evm
ee. Time for All
VH-12-012-0030
KWPN, 163 cm, rn, US
eei. Eight o'clock evm
eee. Just a Dream evm

Jälkeläiset

Syntynyt Varsan nimi Emän nimi Omistaja
12.06.2014 le Rêve Détruit le Rêve Faline Víva, Oathill's Equestrian
04.07.2014 le Rêve Scootin Eclipse EV-I le Rêve Faline VRL-11720 Piste
19.06.2014 RG Excellence le Rêve February Joy VRL-11911 Sonja
01.01.2015 le Rêve Eenzame Wandelaar le Rêve Faline VRL-14006 Afrodite

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset

10.03.2014. Estevalmennus // Valmentaja: Emma
Odottelin jo maneesissa kun Piste talutti talliin ihanan suloisen näköisen ruunikon orin. Sen turkki oli klipattu ja kiilteli hienosti. Hymyilin Pisteelle kun tämä tervehti minua ja alkoi valmistelemaan selkään nousemista. Olisi tarkoitus pitää estevalmennus ja hyödynsimme esteitä joita oli jo maneesissa valmiiksi aseteltuna radaksi. Yhden esteen kuitenkin olimme keränneet pois tieltä tallityttöjen kanssa, että jäisi sopivasti tilaa esteiden väliin ja saisimme yhden lämmittelyesteen pitkän sivun suuntaisesti, kun toisella puolella oli uransuuntaisesti kaksi estettä peräkanaa. Korkeus vaihteli esteillä siinä 100cm paikkeilla. Kun Piste viimein pääsi lähtemään uraa pitkin, Pojun korvat nousivat saman tien hörölle ja se lähti todella vauhdikkaaseen käyntiin. Huikkasin Pisteelle vihjaten että tällä taitaa hieman olla ylimääräistä energiaa. Katsomossa tallitytöt istuivat ihastellen oria ja yhdellä kierroksella Piste huikkasi heille naurahtaen että eikö heillä ollut tekemistä saaden iloisia vastauksia että talli oli jo siistitty yms. Kohta kuitenkin sanoin Pisteelle että saisi aloittaa lämmittelyn. Piste keräsi sitten ohjat, veti kahden kierroksen aikana voltteja, pysähdyksiä ja yhden suunnanvaihdoksen, jonka jälkeen nosti ravin. Poju keräsi saman tien kaulansa kauniille kaarelle ja vaikka Piste ei edes paljoa vaivaa nähnyt, tai siltä ei ainakaan näyttänyt, Poju oli erinomaisesti koottuna. Lämmittelyt sujuivat todella hyvin, ratsun ollessa kuuliainen ja ratsastajan ollessa aktiivinen myös. Hyvin suoritettujen lämmittelyjen jälkeen alkoi hyppääminen. Ensin matalaa yksittäistä estettä, josta sitten edettiin yhä haastavampiin esteisiin ja kohta oltiinkin jo menossa rataa. Orille esteet olivat kuin vettä vain ja huomasi että se oli niitä kaivannutkin. Ponnistus oli mitä virheettömin, vaikka paikoin hyppyetäisyys tökki. Se kuitenkin tuntui johtuvan siitä että kaarros maneesin perällä ei aina mennyt putkeen ja jotta askeleita olisi pitänyt olla sopivasti, olisi pitänyt mennä monen monta kertaa testaten mikä on oikea reitti. Siirsin kuitenkin estettä hieman ja taas homma sujui. Oli todella hyvä valkka ja Pojulla on yhä taito hallussa, vaikka viime kisoista onkin jo 3 kuukautta (?) !

09.03.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Piste VRL-11720
Nyt on tämäkin herra ilmoitettu ERJ:n laatuarvosteluihin yhtä aikaa Kick Offin ja le Rêve Rolling Stonen kanssa. Hieman epäilyttää kun valmennuksia ei ole ihan tajutonta määrää, mutta toivotaan että kisatulokset sun muut hieman tasoittavat sen varalla. Vielä 16 päivää niin Excidi täyttää pyöreät 10-vuotta, mutta sitä odotellessa ori saa tulla olemaan siitosorina ja lekotella ilman ankaraa kisaamista. Yhdelle orin jälkeläiselle odotetaan yhä sivuja, mutta eiköhän nekin saavu aikanaan kunhan vain uuden varsan omistaja saa ne aikaiseksi. Tänään myös maastoillimme Pojun kanssa ja vaikka hieman oli vastoinkäymisiä törmättyämme lintulaumaan, joka iloisesti pöllähti nenän eteemme kesken rauhallisen tienpätkän. Tämä ori pöllähti myös melkeinpä lentoon pelästyessään ja totta puhuen olin itsekin aika yllättynyt tilanteesta. Kuitenkin selvisimme siitä huolimatta takaisin talliin. Hieno poika !

18.02.2014. Päiväkirjamerkintä // Kirjoittaja: Piste VRL-11720
Tänään le Rêve Excidi täytti 9 vuotta. Niin nuori oripoika, joka on nyt tämän vuoden ollut aikalailla hiljaiselolla, sillä Poju ei ole kilpaillut, käynyt valmennuksissa tai missään muussakaan. Kotikäytössä vain ollut ja onneksi orin vakiohoitaja Saana on uhrannut tälle herralle aikaansa nyt kun omistajalla on uhrautunut kaikki aika kilpailutettavien kanssa kilpailemiseen. Pojulle kuitenkin toiveena olisi jälkikasvua ja toiveikkaana kasvattajana olen koettanut tiirailla jostain tammoja tälle, mutta vielä ei ole mitään sopivaa saumaa. Toivottavasti kuitenkin tulee astutuspyyntöjä, koska ainakaan kisakäyttöön ori ei mene juuri ja saakin olla vain kotioloissa odottelemassa itselleen morsiamia ja liikutettavana kotioloissa.
 Otin orin tänään liikutukseen pitkästä aikaa. Sen kanssa ei ollut siis hetkeen tehtykään juuri kovia treenejä, koska kilpaileminen estekisoissa oli orin osalta aikalailla takanapäin. Lähdimme siis rentouttavalle maastolenkille Rêven maille. Ori oli todella hienosti hoidettaessa ja varustaessa eikä sitä liiemmin tarvinnut olla komentamassa. Matkaan lähdimme tallipihasta ja huikkasin vielä yhdelle tallitytölle lähdöstämme Pojun kanssa. Puhelin oli tietenkin mukana, mutta aina on hyvä ilmoittaa jollekin.
 Maastossa oli todella hieno sää, ja sain luottaa täysin Pojuun antaen tälle pitkää ohjaa kävellessämme. Ori löntysteli eteenpäin rennon oloisesti ja minä venytin jalkojani ja käsiäni istuskellessani selässä. Matka meni hyvin rauhallisesti ja ravissakin uskalsin antaa pidempää ohjaa tälle orille. Taputtelin sitä myös kaulalle paljon ja kehuin ääneen aina hyvistä suorituksista, hyvin sujuneista pienistä ravipätkistä, ojan ylittämisestä ja pysähtymisestä yms. Todella hienosti ori kuuntelikin ja tämä lenkki oli mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen, joka koostui kisamatkoista, vauhdikkaista hevosista ja hektisistä elämäntilanteista.
Tallipihaan saavuimme takaisin noin tunnin kuluttua lähdöstämme. Nousin alas orin selästä, ensin kiittäen sitä, ja talutin orin sitten talliin. Tallissa riisuin varusteet, harjasin sitä pikkuisen ja loimitin, jonka jälkeen sainkin viedä sen takaisin tarhaan Clayn seuraan. Hieno poika!

24.11.2013. Hieronta // Hieroja: Marissa
Poju ei meinannut millään pysyä paikoillaan! Lopulta se ymmärsi, että tammat saavat odottaa ainakin hetken, kun se alkoi nauttia hoidosta. Huomasin orin takajalan lihaksistossa pientä jäykkyyttä, jonka sitten rentoutin. Jäykkyys on voinut johtua siitä, jos hevonen on liikaa juossut tammojen perässä ja vahingossa liukastunut. Suosittelisin pari päivää orille vapaata töistä ja tämän jälkeen pitäisi toimia moitteettomasti!

21.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Dinatso
Saapuessani maneesiin, verrytteli keskiympyrällä tutun näköinen ratsukko. Eikä ihmekään, sillä olin ollut valmentamassa Pojua viimeksi sen ollessa kolmevuotias. Nyt ori oli "miehistynyt" ja muutaman vuoden vanhempi. Lähdin kokoamaan 150cm:n radan, samalla kun ratsukko lämmitteli kaikessa rauhassa. Minä sen sijaan hikoilin raahaten esteitä ja samalla jutustelimme Pisteen kanssa niitä näitä. Pystytin ensin okserin, josta aloittaisimme. Tämän lisäksi vielä pari ristikkoa sarjana ja muita sen sellaisia esteitä, että saatiin hyvä rata valmennukseen. Pian Piste olikin jo lämmitellyt ja Poju kulki erinomaisesti kasassa. Sanoin Pisteelle vielä viime kerrasta muistaen, että ei tee liian jyrkkiä käännöksiä, jonka jälkeen annoin vielä muutaman tehtävän lämmittelyksi ennen kuin aloittaisimme lämmittelyesteellä, joka saisi olla nyt okseri siis, ennen kuin se korotettaisiin sopivaksi radan muiden esteiden kanssa. Okseri oli toisen pitkänsivun suuntaisesti ja helposti lähestyttävissä. Kun sitten annoin luvan ratsukolle tulla esteen, Poju nosti varmasti laukan ja lähestyi estettä korvat suloisesti höröllä. Esteen ylitys sujui todella hyvin. Sitä toistettiin pari kertaa, jonka jälkeen ratsukko sai mennä kierroksen käyntiä uralla ja tulla sitten laukassa pari ristikkoa, jotka olivat siis sarjana. Ensimmäinen ristikko meni todella nätisti, mutta toisella kieltäytyminen oli todella lähellä. Kuitenkin Pisteen kannustamana Poju ylitti esteen juuri ja juuri. Toistimme vielä sarjaa jonkin aikaa, kunnes olimme yhdessä kaikki tyytyväisiä ja saimme siirtyä koko radan suorittamiseen. Ensin ratsukko hieman taas rauhoittui mennen uralla, jonka jälkeen sitten annoin luvan, että Piste saisi lähteä kun olisi valmis. Okseri oli jo nostettu ja rata oli kaiken kaikkiaan ratsukkoa valmis suorittamiseen. Rata sujui todella hyvin ja Piste vältti rankkoja käännöksiä. Toistimme radan vain pari kertaa myös, ettei Pojulle ja Pisteelle tulisi ihan liikaa "raatamista". Annoin ratsukon vielä ennen lopettamista hypätä kerran okserin ja sitten aloittaa loppukäynnit, ja huolimatta rankoista treeneistä, Poju suoritti viimeisen esteen yhtä innokkaasti kuin valmennuksen ensimmäisen esteenkin. Korjasin sitten esteet pois maneesista, samalla kun Piste meni loppuverryttelyn. Seurasin vielä sivusta Pisteen istuntaa, joka oli todella hyvä. Loppukäyntien jälkeen pyysin ratsukkoa kaartoon. Poju oli yhtä ihana hevonen kun silloin kun kävin ensimmäistä kertaa valmentamassa Pojua, tosin vain paljon aikuisemman orin tuntuinen.

14.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Paulina B. VRL-13317
Pisteen ratsastaessa oriin maneesiin oli Poju ihan rennolta vaikuttavalla tuulella ja aika "lötkö". Muutamia minuutteja alkukäyntien jälkeen aloimme treenata, ensin käynnissä. Ohjeistin Pistettä keskiympyrällä tekemään muutamia vasta- ja myötätaivutuksia ennen itse estetreeniä. Annoin Pisteelle seuraavan ohjeen, eli verrytellä itsenäisesti Pojun ravissa ja tehdä paljon taivutuksia, ympyröitä ja voltteja. Sillä aikaa kasasin esteitä. Aiheena olisi tällä kertaa ihan teiden ratsastus, ja mikäli se onnistuisi moitteettomasti, voisimme nostaa esteitä isommaksi. Laitoin pääty-ympyrälle neljä estettä, jotka olivat about 50 cm korkeita. Katsahdin Pisteeseen ja Pojuun, ja ratsukko oli juuri vaihtamassa suuntaa. Ohjeistin Pistettä seuraavaksi tekemään töitä kevyessä istunnassa. Muutaman minuutin työskentelyn jälkeen vaihdoimme ravin laukkaan. Laukkatyöskentelynä teimme keskiympyrää, joka pieneni aina vähän kerrallaan. Ohjeistin Pistettä myös taivuttelemaan Pojua ihan ronskilla otteella. Keksiympyrän pienennettyä Piste vaihtoi suunnan ja teki saman vielä toiseen suuntaan, ennen kuin selitin hänelle esteharjoituksen kuvion. Aloitimme sen ja korjailin Pisteen istuntaa vähä esteiden päällä. Poju kääntyi vaivattomasti, mutta yksi asia ärsytti, joka oli Pisteen kääntävä apu. Ohjeistin Pistettä käyttämään näin pienellä ympyrällä johtavaa ohjasotetta, jolla olisi suurempi vaikutus. Piste vaihtoi vielä suunnan ja laukkasi muutaman ympyrän tähän suuntaan, ennen kuin nostin esteitä n. 65 cm korkeiksi, ja jatkoimme samaa harjoitusta. Ohjeistin Pistettä taivuttamaan Pojua esteiden päällä. Kun saimme ympyrätekniikan toimimaan, soimme Pojulle kävely tauon siksi aikaa, kun muutan tehtävää hiukan. Kannoin kolmen esteen sarjan lävistäjälle ja nostin yksittäisen esteet 90 senttisiksi. Aloimme työstämään laukanvaihtoja esteen päällä. Kerroin Pisteelle tehtävän idean ja aloitimme. Muutaman ensimmäisen kerran Laukanvaihto meni ihan plörinäksi, mutta kyllähän se siitä onnistui! Lopetimme onnistuneeseen ja Piste jäi vielä Pojun kanssa maneesin kun lähdin.

12.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Elina VRL-12644
Pisteen tullessa maneesille poju katseli uutta ympäristöä hetken, kunnes pari aloitta verkkaamisen. Laskin kentällä olevista esteistä muutaman n. 60cm verkkaesteiksi. Kun ratsukko oli verkannut, hyppäsivät he muutaman kerran verkkaesteen ennen varsinaista valmennusta. Aloitimme ensin sarjalla, jonka ensimmäinen este oli 60cm, 2 askeleen väli ja jälkimmäinen este oli 100cm. Sarja mentiin muutaman kerran, ja hyvinhän se meni. Jatkoimme pienellä radalla, jossa vauhti kiihtyi hieman, mutta askeleet sai Piste katsottua hyvin. Hypyt onnistuivat ja puomit pysyi tolpissa. Toisella kerralla Piste istui syvemmälle satulaan laukassa, eikä Poju lähtenyt niin kaahailemaan. Menimme ympyröitä ja vaihtoja lopuksi vielä 130cm esteillä, jotka meni aika hyvin, joten keskityin tässä Pisteeseen. Esteistuntaa kun korjailin vähän, menivät lähes täydellisesti loput hypyt. Kuskin pyynnöstä nostin heille vielä yhden 140cm okserin, jota hän keskiympyrällä sai muutaman kerran hypätä. Hypyt menivät oikein hyvin, joten lopetimme valmennuksen onnistumiseen. Ratsukko verkkasi, kun minä samalla korjasin esteet pois maneesista.

04.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Alison
Laitoin esteitä valmiiksi kentälle, sillä meille oli tulossa valmennettava. Laitoin esteet aluksi 100cm että emme aloittaisi heti korkeimmista. Samassa auton ääni alkoi kuulua. Juoksin etupihallemme ottamaan vieraan vastaan. Auto oli ajanut jo parkkiin, ja Piste oli jo taluttamassa Pojua ulos traikusta. – Tervetuloa! Aloitetaan vaan! Sanoin ja ohjasin vieraamme sisälle. Opastin hänet pesukarsinaan jonka yllä oli solarium. Piste laittoi pojun valmiiksi samalla kun minä jaarittelin jotain tallistamme. Piste otti Pojun ohjat ja talutti Pojun ulos. Minä rakensin radan loppuun sillä välin kun Piste lämmitteli. – Noniin, tule ensin lämmittely esteenä tuo punainen okseri, sanoin ja osoitin kyseistä estettä. – Selvä, Piste sanoi ja kannusti Pojun laukkaan. He suorittivat esteen tyylipuhtaasti. Annoin heidän mennä sen muutaman kerran kumpaankin suuntaan ennen kuin pyysin hiljentämään ravin kautta käyntiin.
– Hyvä, nyt pieni käyntipätkä ja sitten jatketaan! sanoin ja aloin miettiä rataa.
Korotin esteitä 120cm ja pyysin Pistettä keräämään ohjat. Tule ensin tuo sama punainen, sitten vaikka suoralla linjalla tuo sininen pysty ja sitten loivalla kiemuralla tuo ruskea, sitten hetki uraa pitikin jonka jälkeen päädystä Suoralla linjalla nuo kaksi lankkua, oletko mukana, kysyin. – Juu, Piste sanoi. Hän tuli radan kerran samasta suunnasta ja sitten vielä toisesta. Korotin esteet 140cm ja kerroin Pisteelle uuden radan. Tällä kertaa Poju pudotti yhden puomin. Kävin nostamassa sen ja pyysin Pistettä tulemaan saman esteen uudestaan. Otimme saman radan vielä kertaalleen ja sitten pyysin häntä vaihtamaan suuntaa. Muutin hieman rataa, ja muutin yhden pystyn okseriksi. – Ok, tule nyt tämä kultainen okseri, sitten tuo lankku, sitten pysty ja sitten tuo toinen okseri, sanoin ja väistyin tieltä. Yksi puomi tippui maahan ja nostin sen. Piste tuli radan uudestaan ja tällä kertaa puhtaasti. Hyvä! huusin pisteelle joka hidasti Pojua käyntiin. - Se meni tosi hyvin! sanoin ja aloin keräämään puomeja pois. Piste teki vielä loppu verkat ja minä siivosin kentän. Menimme sisään talliin ja Piste laittoi Pojun hetkeksi solariumiin. Sillä välin kun Poju oli siellä, juttelimme tallista.
– Tervetuloa uudestaan sitten ensiviikolla! sanoin Pisteelle. – Silloin onkin Markus valmentamassa, sanoin. Piste irrotti Pojun ja laittoi sille kuljetussuojat jalkaan ja heitti fleece loimen niskaan.
– Heippa, hän huusi ovelta. Heippa, ensikertaan! vastasin ja heilutin lähtevälle autolle.

03.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Jassu VRL-12970
Tullessani maneesiin Piste oli jo lämmittelemässä Pojua. Hevonen oli vertyneen ja joustavan oloinen, joten päätin että aloitettaisiin heti. Valmennuksessa olisi tänään aiheena 140cm kolmoissarja, lämmittelyksi hypeltiin ristikkoja ja puolenmetrin pystyjä. Ratsukko oli hypellyt parisen kertaa lämmittelyesteet, ja ravasivat nyt uralla. Kokosin toisen pitkänsivun "sisäpuolelle" kolmen esteen sarjan, jossa ensimmäinen este oli 100cm, toinen 120cm ja kolmas 140cm. Piste ja Poju pärjäsivät ensimmäisen kerran jälkeen todella hyvin sarjalla, joten nostin kahta matalampaa estettä kymmenellä sentillä ja sarja oli nyt 110cm, 130cm ja 140cm. Tuonkin korkeusasteikon Piste ja Poju selvitti ilman ongelmia, joten korotin kaikki esteet 140cm tasolle. Ensimmäisellä kerralla yksi puomi tipahti, mutta toisella kerralla ongelma oli tipotiessään. Koskapa ratsukko oli suoriutunut kiitettävästi tehtävistä ja kolme varttia oli kulunut, otimme loppulämpiksi pari ristikkoa ja loppukävelyt.

03.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Julius
Poju meni kentällä jo valmiiksi pientä verryttelyesterataa kun saavuin. Verryttelyt oli siis hoidettu jo hieman aikaisemmin, sillä tulin hitusen myöhässä. Oripoika oli vertynyt jo tarpeeksi, mutta huomasin myös että se kuumui ehkä turhan paljon, sillä Piste joutui pitämään ohjia koko ajan hyvin tuntumalla. Menin kentälle ja korotin esteet n.100 cm korkeudelle. Kun tuli Pojun ja Pisteen aika ylittää esteet, hyppäsi ori pisteen avulla esteet oikein tyylillä yli. Poju oli selvästi tehnyt tätä juttua koko nuoren ikänsä, sen huomasi. Ori jätti hienosti ilmavaraa itsensä ja esteen välille ylittäessään ne ja loikkasi myös juuri sopivalta etäisyydeltä. Ei liian aikaisin eikä liian myöhään.
Vein kentälle vielä pari estettä lisää ja korotin nekin noin 130–140 cm tasolle. Pojun korvat olivat höröllä koko ajan kun touhailin kentän keskellä ja se oli mielellään jo tulossa uudestaan rataa. Sitten se hyppäsikin nekin tyylillä ja jopa ilmaväliä jäi runsaasti. Tein vielä kentälle yhden 140 cm okserin, ja Poju hyppäsi senkin tyylillä yli, lopetimme siis hyppäämisen hyvin onnistuneeseen suoritukseen. Käskin Pisteen kehua oria kunnolla ja hän taputtikin tuota reippaasti kaulalle.
"Tämä hevonen voisi voittaa vaikka maailmanmestaruudet" huokaisen itsekseni.

01.11.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Juki
Piste talutti Pojun maneesiin ja huikkasin tervehdyksen. Ori katseli minua ilmeisen kiinnostuneena Pisteen kiivetessä selkään. Se ojensi kaulaansa etsiessään viitteitä taskunpohjalla lepäävistä sokeripaloistani. Naurahdin huvittuneena ja pyysin Pistettä ratsastamaan kentän ympäri lämmittelyksi. Poju kulki ylväästi lennokkaassa ravissa ja vasta kun pystytin ensimmäisen, 90cm pystyesteen, se valpastui. Ori oli selvästikin hyvin innoissaan päästessään hyppäämään ja hyppäsi hieman liian korkealta esteen kokoon nähden. Muuten ensimmäinen este sujui hyvin. Seuraavaksi pystytin 100cm okserin ja 120cm ristikon. Poju liikahteli innosta levottomana odottaessaan lupaa lähteä liikkeelle ja saatuaan sen ampaisi liikkeelle vauhdilla mutta hyppäsi komeasti ja sopivalta korkeudelta. Myös 120cm okseri sujui hienosti ongelmitta. Viimeisenä vuorossa olivat 120cm ja 140cm pystyesteet. Ensimmäiselle pystylle ori tuli virheettä ja hyppäsi komeasti ja korkealta. Toiselle pystylle ratsukko tuli hiukan liian tiukassa kaaressa ja pudotti ylimmän puomin. Uusintakierroksella kummatkin esteet menivät puhtaasti. Viimeisenä otin kentälle 120cm trippelin. Ensimmäisellä kerralla Pojun keskittyminen tuntui hieman herpaantuvan ja se pudotti ylimmän puomin, mutta toisella kierroksella hyppäsi esteen virheettä saaden palkakseen kaksi pientä sokeripalaa.

30.10.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Giovanna
Poju oli heti alusta alkaen todella hyvällä tuulella, pirteä kuin peipponen! Sen pitelemisessä tuntui olevan hieman vaikeuksia ja siksi Pisteellä oli aluksi hankaluuksia pitää ori hillittynä ja rauhallisena, mutta pian kuitenkin Piste alkoi saada Pojua koottua ja alkoi ratsastaminen sujua. Verryttelyesteinä parivaljakko meni 90cm kokoisia pystyesteitä. Kun ne oli menty erinomaisesti ja molemmat, ratsastaja ja ratsu, alkoivat olla vetreitä. Myöhemmin Piste ja Poju hyppäsivät 110cm korkeata rataa, johon olimme tutustuneet ja kokeilleet hypätä esim. sarjoja erikseen. Hyvin näytti sujuvan, Poju kuunteli Pistettä ja Piste kuunteli Pojua, mainiota yhteistyötä kaksikon välillä! Puomien pudottamiselta vältyttiin koko tuntina ja Piste voi olla oristaan todella ylpeä!
Olen varma, että ratsukko menestyy hyvin kilpailuissa, siltä kaksikon hyppääminen vaikutti!

20.10.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Helenie
Poju tuli maneesiin Piste selässään ilmavana ja energisenä. Verkkaesteet olivat Pojulle lasten leikkiä, ja herra hyppäsi ne korkeammalla ilmavaralla mikä oli tarvis. Verryttelyssä Poju ja Piste olivat samalla aaltopituudella, ja kaikki meni loistavasti! sarja: ristikko - pysty - okseri meni paremmin kuin osasin odottaa, vaikka esteillä oli lopussa korkeutta 120cm!  Kun aloiteltiin ihan "kunnon" esteitä, oli Poju innoissaan! Jos joutui pysähtymään, ori steppaili paikoillaan jännittyneenä. Pisteellä oli homma pitää Poju aloillaan kun korottelin esteitä ja siirtelin ne sopiviin kohtiin mitä olin suunnitellut. Kyllä Pojun pitäisi päästä radasta yli ehjin nahoin, kun olin sen omalla hevosellanikin sen läpi käynyt... Poju aloitti radan virkeänä, ja hyppäsi kaikki esteet mainiosti! Ainoastaan viimeisellä kolmoissarjalla Poju hieman hidasteli ja oli haluton hyppäämään, mutta kun Piste hieman avusti pohkeilla, hyppäsi Poju sarjan puhtaasti. Kokeiltiin lopuksi vielä ravissa pieniä sarjoja, jotta jäisi kaikille hyvä fiilis! Pyysin Pisteen vielä loppuverkkaamaan Pojun hieman koulun avulla, mutta ei mitään tolkuttomia, tietenkään!

05.07.2013. Estevalmennus // Valmentaja: Nata, VRL-12952
Ori oli heti verryttelyssä ilmeisen energinen. Verryttelyhypyt sujuivat suht hyvin, mutta verkkaestettä lähestyttiin vähäsen kiemurrellen. Kieltoja ei tullut ja Piste hallitsi tilanteen aika hyvin, ja pysyi selässä kiemurtelusta huolimatta. Pari verkkapuomia putosi, mutta ratsastaja pysyi kevyesti selässä.
Verryttelyhyppyjen jälkeen lähestyminen sujui aika hyvin. Ratsastaja piti hyvin ohjia alhaalla, ei nykinyt hevosta. Ravissa sarjan lähestyminen sujui hyvin. Tehtävään kuului pysähtyminen sarjan osien keskellä ja jatkaa seuraavaan sarjaan jälleen ravilähestymisellä. Seuraavassa sarjassa tuli yksi kieltäytyminen, muuten sujui aika hyvin. Käännökset menivät hyvin, sopivan loivasti ja seuraava rata sujui nopeammin, ilman kieltäytymisiä. Poju oli hienosti rentona, ja heilahdukset/pudotukset vähenivät. Ratsastajalle ohjien pitämisestä ei tarvinnut sanoa mitään. Pienimuotoinen kiemurtelu loppui, kun hevonen rentoutui kokonaan. Neuvoin Pistettä vähän pidentämään ohjia, joka auttoi Pojun pään nosteluun. Poju edistyi melkoisesti rentoutuessaan, ja estesarjat sujuivat nopeasti, hyvin hypyin.

15.01.2014 Eläinlääkärikäynti // Lääkäri: Jazzumi, Juniper
Tänään Pojua kävi katsomassa eläinlääkäri, joka totesi orin terveeksi ja hyvin kehittyneeksi. Tässä on eläinlääkärin kommentti orista: Kävin tekemässä varsatarkastuksen le Rêve Excidille. Varsa on täysin terve ja hyvin kehittynyt, silmät ovat kirkkaat ja sierainvuotoa ei ole. Sydän- ja hengitysäänet ovat normaalit eikä jaloissa ole vikaa.

08.05.2013. Estevalmennus // Valmentaja.dinatso
Tänään oli le Rêve Excidin eli Pojun ensimmäinen valmennus ja minä sain pitää sen. Ajattelin että hypättäisiin hieman matalampia esteitä, kuitenkin kun ori oli nuori ja vasta täyttänyt jopa kolme vuotta. Se kulki hienosti alkuverryttelyissä ja verryttelyesteillä, jotka olivat korkeudeltaan todella matalia. Sitten hypättiin ratana 80cm. Meni nätisti sillä ratsastajakin oli tarpeeksi taitava tämän pojan selkään. Poju liisi oikein esteiden yli. Yhdessä kulmassa Poju vähän kompastui kun oli sen verran tiukka käännös, pyysin Pisteen pysäyttämään ja tarkistin jalan. Ei käynyt kuinkaan, onneksi. Otimme sitten vähän koulua vähän esteiden vastapainoksi tarkemmin kolmikaarista kiemurauraa ravissa ja viimeinen ja ensimmäinen kaari otettiin laukassa. Loppupuolella hypättiin vielä pari estettä. Poju meni niin nätisti, ettei moittimista ole. Vain pari puomia alkuvalmennuksesta tuli tiputettua kun oli vauhti liian kova. Nätisti meni ja varmasti Pojun kanssa joskus vielä näemme.

Kilpailukalenteri

Sijoituksia yhteensä: 106 - Ykkössijoja: 38

Näyttelyt/mätsärit

Päivämäärä Järjestäjä (kutsu) Jaos Luokka Sijoitus
20.04.13 Susiraja NJ Puoliverivarsat aikuiskuvilla tuom.pipariina LKV1 IrtoSERT, JS
20.10.13 Darksiders MSY Hevosoriit tuom.Liina? SIN 3

ERJ

Päivämäärä Järjestäjä (kutsu) Jaos Luokka Sijoitus
24.06.13 Cirion Stud ERJ 160cm 02/30
30.06.13 Cirion Stud ERJ 160cm 02/30
06.07.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/30
09.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 02/30
10.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 01/30
10.07.13 Cirion Stud ERJ 160cm 04/30
08.07.13 Cirion Stud ERJ 160cm 02/30
10.07.13 Kisakeskus Rehberg ERJ 160cm 02/40
12.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
13.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/30
13.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 03/30
14.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 02/30
14.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 03/30
15.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 02/30
16.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 150cm 02/30
16.07.13 Solo ERJ 160cm 02/20
18.07.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 02/30
19.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
20.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 04/30
20.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 04/30
21.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 02/30
22.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 04/30
23.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/30
23.07.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 02/30
24.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/30
24.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
25.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 03/30
26.07.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 05/30
27.07.13 Wiesehain ERJ 160cm 01/40
27.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 03/30
27.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 03/30
28.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 05/30
28.07.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 01/30
28.07.13 Kingsvalley ERJ 160cm 03/30
29.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
30.07.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 05/30
02.08.13 Mewian Welsh ERJ 160cm 01/30
02.08.13 Mewian Welsh ERJ 160cm 01/30
03.08.13 Mewian Welsh ERJ 160cm 03/30
03.08.13 Underground ERJ 160cm 01/30
03.08.13 Underground ERJ 160cm 02/30
05.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 01/30
05.08.13 Underground ERJ 160cm 02/30
08.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 01/30
09.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 01/30
09.08.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 02/30
11.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 04/30
11.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/30
14.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/30
17.08.13 Tackleberry ERJ 160cm 01/30
18.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
19.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
20.08.13 Takkura ERJ 160cm 01/40
21.08.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 03/30
22.08.13 Takkura ERJ 160cm 03/40
25.08.13 Tackleberry ERJ 160cm 04/30
27.08.13 Tackleberry ERJ 160cm 01/30
22.09.13 Silverlode ERJ 160cm 01/30
25.09.13 Silverlode ERJ 160cm 03/30
28.09.13 Silverlode ERJ 160cm 03/30
30.09.13 Silverlode ERJ 160cm 01/30
30.09.13 Silverlode ERJ 160cm 04/30
01.10.13 Carbon Sporthorses ERJ 160cm 01/40
13.10.13 Silverlode ERJ 160cm 01/30
13.10.13 Silverlode ERJ 160cm 03/30
15.10.13 Silverlode ERJ 160cm 03/30
19.10.13 Silverlode ERJ 160cm 02/30
23.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 04/30
23.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 02/30
24.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 03/30
25.10.13 Navelina ERJ 160cm 01/30
27.10.13 Navelina ERJ 160cm 03/30
29.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 03/30
31.10.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 02/30
01.11.13 Solo ERJ 160cm 03/40
04.11.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 01/30
06.11.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 01/30
06.11.13 Solo ERJ 160cm 03/40
07.11.13 Diethelm Stables ERJ 160cm 01/50
10.11.13 Diethelm Stables ERJ 160cm 02/50
12.11.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/50
12.11.13 Diethelm Stable ERJ 160cm 03/50
13.11.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/50
16.11.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 01/30
18.11.13 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 02/30
24.11.13 Cirion Stud ERJ 160cm 01/30
26.11.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/30
27.11.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/30
27.11.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 02/30
28.11.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 01/30
29.11.13 Keskeneräinen ERJ 160cm 01/30
01.12.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 02/30
01.12.13 Cirion Stud ERJ 160cm 03/40
05.12.13 Aeon ERJ 160cm 02/34
06.12.13 Aeon ERJ 160cm 01/36
06.12.13 Aeon ERJ 160cm 04/34
09.12.13 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 01/50
11.12.13 Jadessa Warmbloods ERJ 160cm 02/50
13.12.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 01/30
13.12.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 02/30
15.12.13 Kilpatalli Odysseia ERJ 160cm 02/30
17.12.13 Golden League Sporthorses ERJ 160cm 04/30
18.12.13 Golden League Sporthorses ERJ 160cm 01/30
19.12.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 01/30
19.12.13 West Coast Warmbloods ERJ 160cm 03/30
20.12.13 Dreamor ERJ 160cm 01/30
23.12.13 Rêve de Haussea ERJ 160cm 03/30

Copyrights

Koodaus © VRL-11720 Piste
Tämä on virtuaalihevonen | This is sim game horse

©2019 ~ Muistoissamme - suntuubi.com